Naștere după varicelă în sarcină. ”Trei doctori mi-au spus să fac avort, dar l-am ascultat pe al patrulea”

Theodora Fintescu, redactor
naștere după sarcină cu varicelă
Primii trei medici cu care a stat de vorbă, i-au spus mămicii că, după diagnosticul de varicelă, se impune avortul.

Una dintre cititoarele Totul Despre Mame ne-a trimis o poveste de naștere după varicelă în sarcină, cu final fericit, chiar dacă îmbolnăvirea la începutul sarcinii i-a dat mămicii multe bătăi de cap. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Povestea mea începe cam așa: la luna noiembrie 2019, ajung la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani abia ținându-mă pe picioare, cu temperatură aproape 40, stare de rău, cu tuse. Mă consultă o doctoriță, mă întreabă de ce am venit la ora aceea (era 22.00), și nu mai devreme. Parcă programasem când să mi se facă rău.

Mă consultă în piept, fără să-mi facă vreo analiză, îmi face radiografie la plămâni, îmi pune un diagnostic și mă trimite la Infecțioase, unde medicul mă consultă din nou, îmi pune alt diagnostic față de cel inițial și îmi prescrie o pungă de medicamente. Totul bine și frumos, caut o farmacie de gardă și îmi iau rețeta.

Prima recomandare: avort de urgență

Mă simt rău toată noaptea, iar a doua zi dimineața mă duc din nou la spital: începuseră să îmi iasă niște bubițe pe corp.

Ajung la primire urgențe, mi se introduc datele în  calculator și asistentă mă întreabă de ce am venit iar la spital, că văzuse că am mai fost o dată. Din nou, dar cu altă problemă, nu îmi programasem nici de data aceasta să ajung acolo.

De data aceasta, diagnosticul este varicelă. Mă consultă altă doctoriță, mă întreabă dacă sunt gravidă, fac un test și iese pozitiv. Foarte îngrijorată, îmi spune că dacă sunt însărcinată trebuie neaparat sa fac avort. Ajung cu fișa din nou la Infecțioase, că așa este procedura. Mă consultă altă doctoriță, îmi zice că dacă sunt gravidă să fac avort neapărat, altfel aș putea avea un copil cu probleme grave. Sună la o colega a ei, medic ginecolog, și la fel spune și aceasta.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Pentru mine, avortul nu era o opțiune

Eu nu voiam să aud de avort sub nicio formă. Îmi doream foarte mult un copil, primul meu copil, si să renunț la el?! NU NU!! Disperată, nu ma puteam liniști, prinsesem si sărbătorile de iarnă în casă, că nu puteam ieși din cauza varicelei, și abia în ianuarie aveam programare la doctorul meu ginecolog. Sarcina avansa, mă rugam doar să fie totul bine.

Ajung la doctorul ginecolog, fără de care cred că aș fi fost terminată și acum mi-aș fi plâns copilul. Dr. Dorin Scladan, fără să stea prea mult pe gânduri, mi-a spus atât: ”NU avort, de ce?” Când i-am explicat ce mi s-a spus, a zâmbit ușor, în colțul gurii. Un om cu o inteligență extraordinară, un om de milioane, doctorul meu de suflet.

Medicul meu mi-a dat o stare de calm incredibilă

Am mers pe mana lui, i-am ascultat sfaturile. E un medic care m-a ajutat enorm, un om și un medic extraordinar de bun. Cred că e foarte important modul în care medicul te susține, iar eu am avut parte de cel mai profi medic din univers. De-a lungul momentelor grele, mi-a dat o stare de calm incredibilă.

Acum mă bucur de o fetiță perfect sănătoasă, născută la termen, fără niciun fel de problemă. Uitându-mă la ea, sunt fericită, am uitat de tot stresul prin care am trecut. Mă gândesc că puteam să nu o am dacă ascultam de acei doctori. Tot respectul pentru doctorul meu ginecolog, dr. Dorinel Ionel Scladan!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa