Naștere după tromboză în sarcină. „Prima zi din viața fetiței mele a fost cea mai frumoasă din viața mea!”

Theodora Fintescu, redactor
naștere după tromboză în sarcină
Durerile resimțite de mămică în timpul operației de cezariană au fost crunte.

Cititoarea noastră Ana-Maria Popovici, al cărei copil s-a născut la Constanța, ne-a trimis o poveste de naștere după tromboză în sarcină. Ana-Maria și-a dorit să nască natural, însă medicul ei, dr. Dima Smocvin, a decis că cea mai bună variantă este, totuși, cezariana. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut în Constanța, pe data de 06.04.2019, o fetiță de 2.700 gr, la 38 de săptămâni și 4 zile, prin operație de cezariană. Momentul nașterii a fost foarte greu. Sarcina mea a fost una complicată, pentru că am avut tromboză și a trebuit să fac injecții cu anticoagulant în burtă.

Mi s-a rupt apa, dar nu aveam contracții

Am trecut cu bine și am reușit să țin sarcina până la 38 de săptămâni și 4 zile, când mi s-a rupt apa. Eram calmă în acel moment, pentru că știam că urmează să îmi văd puiul mult așteptat. Am trimis imediat mesaj domnului doctor care mi-a supravegheat sarcina. Medicul mi-a spus să nu mă grăbesc, să nu intru în panică și să mă pregătesc ușor. Mi-a mai spus că nu voi naște imediat, că urmează să înceapă contracțiile, pe care nu le aveam încă. Mă simțeam normal, așa că am făcut ordine prin casă, am făcut baie și am așteptat să se întoarcă soțul de la serviciu.

CITEȘTE MAI MULT: Etapele travaliului

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Apoi am chemat un taxi pe la 9:30, iar în 10 minute am ajuns la Spitalul Județean Constanța. Nu prea știam procedura, pentru că eram într-un spital pentru a doua oară în viață mea și nici din Constanța nu eram, pentru că ne mutasem recent în oraș.

Naștere după tromboză în sarcină: în sala de nașteri m-a cuprins frica

Mi-au făcut internarea, apoi am mers la control pentru a-mi vedea starea și dacă am dilatație. Nu aveam nicio durere și nici dilatație. Am mers în sala de nașteri împreună cu doctorul meu care, pe timpul sarcinii, mi-a spus că e posibil să nu pot naște natural din cauza trombozei. Însă tot aveam speranțe.

În momentul în care am intrat în acea sala, m-a cuprins frica. Medicul mi-a spus că nu o să pot naște natural și m-a întrebat dacă sunt pregătită de cezariană. Nu eram, dar ce puteam să zic…Aici a început chinul meu. Am avut o anestezie nereușită, m-am simțit ca la o autopsie. Efectiv simțeam că mă scurg de viață. Am simțit tăietura, cum a tras bebelina din burtă, dar nu aveam puterea să spun că simt durere.

CITEȘTE MAI MULT: Naștere la 41 de săptămâni în Italia. ”M-au tăiat cu foarfeca, fără anestezie”

Prima zi din viața ei, cea mai frumoasă zi din viața mea

Spre norocul meu, când a început medicul să mă coasă nu am mai simțit durere. La ora 11:13, când a venit copilul pe lume, nu mai simțeam atâta iubire, nu simțeam că sunt mamă, ci îmi spuneam mie, în gând, că din cauza ei am trecut prin atâta chin. Acum nu știu cum am putut gândi așa.

Abia când mi-a adus copilul în salon am simțit că sunt mamă, că sunt puternică și că a meritat orice durere. Domnul doctor a fost în permanență alături de noi și îi mulțumim enorm, datorită lui am reușit să țin sarcina până la capăt. Yasemine are acum 1 an și 8 luni și aș mai trece printr-o astfel de experiență încă de 10 ori. Prima zi din viața ei a fost cea mai frumoasă zi din viața mea!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa