Naștere de gemeni la Filantropia. „Mi-au zis că inimile fetelor nu mai bat. Apoi, și-au dat seama că e stricat aparatul!”

Theodora Fintescu, redactor
naștere de gemeni la Filantropia
Cititoarea noastră a avut inițial o sarcină cu tripleți, însă unul dintre ei nu a supraviețuit.

Cititoarea noastră Cristina Mandia ne-a trimis o poveste de naștere de gemeni la Filantropia, una dintre cele mai căutate maternități din București. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: 

„Până la naștere, am avut două hemoragii externe, iar la 5 luni de sarcină am pierdut un bebe, având tripleți. Am rămas cu gemenele, dar a mai urmat o hemoragie. Îi mulțumesc doamnei doctor Puiu Diana de la Spitalul Județean Tg-Jiu pentru îngrijirea medicală, pentru că ea mi-a salvat fetițele.

Am plecat apoi la București, la Spitalul Filantropia, unde aveam un medic care mă controla săptămânal, având sarcină cu probleme. Într-o sâmbătă au început durerile ușoare. Am ajuns la spital luni seara și au zis că mă internează pentru a naște. Între timp, a venit o graviduță cu mari probleme și nu m-au mai internat pe mine, au zis să vin a doua zi de dimineață.

Naștere de gemeni la Filantropia: operație de urgență

Zis și făcut! Am ajuns cu dureri din 5 în 5 minute, m-au băgat într-un salon, pe la 20:00 au venit să-mi facă controalele înainte de naștere. Când mi-au făcut ecografia, au spus că inimile fetițelor mele nu mai bat și trebuie să semnez pentru operație de urgență.

În timp ce mi se pregătea sala de operație, doctorul meu a decis să-mi mai facă o ecografie și a descoperit că fetițele erau perfect sănătoase, nu aveau nimic.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Am ajuns în sala de operație, totul a decurs ok, tot personalul s-a purtat foarte frumos cu mine, am născut doua fetițe perfect sănătoase, Rayssa, la 21:30, cu 2050 g, și Rebecca, la 21:33, cu 1700 g. Mi-am văzut puiuții, după care m-au dus la Terapie Intensivă până a doua zi.

Nu-mi găseam fetele în Maternitate

La doua zile după naștere au mutat fetele de la etajul 1, unde trebuia să merg să le alăptez, la etajul 3. Le tot căutam și nimeni nu îmi spunea ce se întâmplă, așa că am urcat pe scări, operată fiind. Fără să mai țin cont de dureri, alergam de la un etaj la altul să le caut. Le-am explicat ce mi s-a întâmplat, iar replica lor a fost: Numai mamă să nu fi în momentele astea! Am căzut jos din picioare, crezând că ceva s-a întâmplat cu puiuții mei.

Într-un final le-am găsit, plângeau pentru că le era foame și trebuia să le alăptez deja de 20 de minute! Deci experiența nașterii a fost frumoasă, dar ceva evenimente neplăcute am avut și eu. Acum au 5 ani și 9 luni și sunt perfect sănătoase, mulțumesc lui Dumnezeu!”

Gemenele Rayssa și Rebecca

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa