Naștere cu moașe. „După 12 ore de la naștere dormeam deja acasă, în patul meu”

TOTUL DESPRE MAME
naștere cu moașe în Italia
Medicul a fost prezent doar la finalul nașterii, pentru a coase tăietura.

Cititoarea noastră Andreea Pănescu ne-a scris povestea de naștere cu moașe în Marea Britanie, o experiență pe care o consideră fericită. A fost asistată de două moașe, iar medicul a venit doar pentru a o coase. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră. 

”Am născut în UK, acesta fiind primul meu copil! Deși eram îngrozită de momentul nașterii încât nici nu am vrut să mă gândesc la el, nu mi s-a părut greu deloc! Încep prin a spune că eram în săptămâna 41+3 zile și nu mai puteam aștepta, muream de curiozitate să văd ce îngeraș voi avea și mă întrebam cât va mai întarzia!?

Era duminică dimineața, pe la 9.30, când mi s-a rupt apa, deși nu mi-am dat seama din prima. Am sunat la spital, mi-au zis să merg, deși nu aveam contracții, să mă verifice. M-au conectat la un aparat cam o oră, să monitorizeze bebele. Totul ok, dar nici o contracție! M-au trimis acasă și mi-au zis să aștept să înceapă contracțiile natural, dacă nu, va trebui să mi le inducă a doua zi, luni, la ora 8, când ar trebui să revin dacă nu se întamplă nimic până atunci.

Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

Travaliu acasă, până ajung contracțiile la 3 minute

Totul ok, merg acasa. Seara pe la 5, am simțit o durere prin abdomen, nu știam ce e. Când a început să se repete, m-am gândit că asta trebuie să fie contracție! Am sunat speriată, să văd dacă să merg. Mi-au spus că încă nu, că nu sunt destul de dese, și până nu sunt aproape la fiecare 3 minute, să stau acasa. Zis și făcut!

Seara au început să fie din ce în ce mai dese, din 10 în 10 minute, apoi din 5 în 5, apoi nu am mai putut și am sunat să le zic că vin! În 20 de minute am ajuns. Doar 2 cm dilatație și eu nici nu puteam să mă așez, mă luase cu frisoane. Asta era pe la 2 noaptea.

Dacă voiam, puteam naște în apă

Mă plimbam pe holurile spitalului singură, era așa liniște, soțul ațipise după atâtea ore lângă mine. Pe la 4, am chemat asistenta, nu mai puteam, simțeam că trebuie să împing! M-a consultat și aveam dilatație de 8 cm! Mi-a zis că mergem în sala de nașteri și m-au luat cu patul sus, la alt etaj.

Sus am mers în camera numită ‘Bluebell’, unde mi s-a oferit varianta să nasc în apă dacă vreau. Am ales să stau la marginea patului, apoi, incet m- am așezat pe pat și am început să împing, asta pe la 5.

Naștere cu moașe: medicul a venit doar să mă coasă

Mi s-a oferit gaz, să aline durerea, dar simțeam că mă adoarme și n-am luat mult, voiam să fiu cât mai prezentă. Cu soțul de mână, după 2 ore, am născut o frumusețe de bebe. Am născut cu două moașe, apoi a venit medicul să mă coasă, am avut 3 cusături. Cat m-a cusut, bebe era pe pieptul meu, l-am admirat ca fiind cel mai frumos din lume, apoi s-a atașat la sânul meu să pape.

După vreo 20 de minute, l-au luat pe bebe să-l îmbrace și să-l cântărească. Am mers pe picioarele mele la baie și am făcut un duș, apoi ne-am mutat într-un salon, la alt etaj. Am întrebat când putem pleca acasă. Ni s-a spus că trebuie să fim supravegheați 12 ore, deoarece mi s-a rupt apa devreme. Am plecat acasă pe la 10 noaptea, voiam să dormim acasă la noi. A fost o experiență ok, mulțumim lui Dumnezeu!”

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu moașe, te invităm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa