Naștere cu medic rezident la Spitalul Cantacuzino. „O super doctoriță, care a venit din timpul ei liber să mă asiste”

Personalul maternității s-a purtat ireproșabil cu mămica.

Theodora Fintescu, redactor
mama cu nou nascut
Nașterea a fost rapidă, iar nou născutul i-a fost pus mamei pe piept imediat după naștere.

Cititoarea noastră Alina ne-a scris povestea ei de naștere cu medic rezident la Spitalul Cantacuzino din Bucuresti, o experiență frumoasă, care a depășit așteptările mămicii. Deși îi era teamă că va avea parte de un personal recalcitrant, Alina s-a bucurat de atenție și îngrijire ireproșabilă din partea personalului maternității. Redăm povestea de naștere cu medic rezident, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

`Sunt mămica a doi copii minunați: Oana, în vârstă de 10 ani, și mezinul familiei, Cezar, de 1 lună si jumătate. Vă citesc mereu cu drag și entuziasm, mai ales poveștile de naștere. Sunteți minunați! Cum spuneam, sunt mămica a doi super copii, iar cel de-al doilea a venit pe lume de curând, la Spitalul Cantacuzino din București.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

La ora 13.00 cumpăram perdele, la 16.30 nășteam

Totul a fost minunat. Probabil sunt o o norocoasă! Într-o zi frumoasă de miercuri, 8 decembrie, cam pe la 16:30, a apărut și micuțul meu, care s-a cam lăsat așteptat – aveam 40 de săptămâni de sarcină! Dimineața nu am avut niciun semn de naștere, totul a început ca o zi normală. Noi eram în renovări cu casa, pentru a face mai mult spațiu odată cu mărirea familiei.

La ora 13:00 eram în Dedeman cu soțul, să cumpărăm perdele. O oră mai târziu, când am ajuns acasă, am început să am contracții. Inițial, am crezut că sunt doar dureri care vor trece cu un Nospa, dar, ce să vezi, nu au trecut, ba chiar s-au întețit. La 14:30 mi s-au rupt membranele și am fugit la spital, după ce am sunat-o pe doctorița care mi-a urmărit sarcina, domnișoara doctor rezident Alice Ionescu, o minunăție de doctoriță, o femeie blândă și un medic de excepție. Ea mi-a recomandat să merg cât de repede pot la maternitate.

Medicul a venit de la stomatolog să mă ajute să nasc

Am ajuns la Camera de gardă cam pe la ora 15:00. Doamna doctor de gardă (nu-mi amintesc numele dumneaei) m-a consultat, m-a încurajat și mi-a vorbit tare frumos, apoi asistentele de acolo m-au ajutat să urc la etajul 1, la camera de travaliu. Între timp, a ajuns și doctorița mea, care a venit de la stomatolog să mă asiste la naștere. Încă din timpul sarcinii îmi promisese că nu mă lasă și îmi spusese că atunci când va veni momentul să o sun și va găsi o soluție în cazul în care nu va fi la spital la momentul respectiv.

Cam într-o oră și jumatate am născut. Moașa a fost și ea în sala de nașteri, dar toată treaba a făcut-o doctorița, care mereu mă întreba cum mă simt, îmi spunea ce urmează să-mi facă și mă încujara spunând că mai e puțin și se termină totul cu bine. Și așa a și fost.

Spitalul este foarte curat

Imediat cum am născut, mi-au pus bebelușul la piept, moașa mi-a făcut poze cu telefonul ei și ulterior mi le-a trimis. Da, și eu am rămas uimită de acest lucru. Bebe a fost și el foarte bine îngrijit, doamna doctor neonatolog l-a verificat si l-a consultat pe toate părțile, iar doamnele asistente de la neonatologie au fost drăguțe, erau mereu atente cu bebelușii.

Neavând pătuț de bebe în salon, venem la Țuțurel (așa îl alint eu) din 3 în 3 ore să-l alăptez. Ne-au externat marți seară, fiindcă bebe făcuse icter vineri după masă și am mai rămas câteva zile în plus. Între timp, doamna doctor ginecolog mi-a scos și firele, pentru că, fiind cam măricel -3,5 kg, mi-a făcut epiziotomie. Totul a decurs cum nu mă așteptam, fiind prima naștere în București și auzind diverse povești deloc plăcute. Spitalul este foarte curat, doctorii sunt profesioniști, iar asistentele sunt chiar drăguțe. O recomand pe doamna doctor Ionescu Alice care, deși rezidentă, a fost stăpână pe situație tot timpul și m-a ajutat foarte mult până la final. Aceasta este una dintre pozele pe care mi le-a făcut moașa! Happy End!”

Prima întâlnire mamă-fiu, fotografiată de moașă.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu medic rezident la maternitatea Cantacuzino, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa