Naștere cu forcepsul în UK. ”Am avut și epiziotomie și rupturi de gradul 3, iar recuperarea a fost foarte grea”

Theodora Fintescu, redactor
naștere cu forcepsul
Copilul a avut peste 4 kg la naștere.

Cititoarea noastră Andreea ne-a trimis o poveste de naștere cu forcepsul în UK, o experiență grea, dar care s-a încheiat cu bine. Redăm mai jos povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de mămică:

”Povestea mea începe într-o dimineață de 23 Decembrie, în UK, când aveam 40 de săptămâni și o zi de sarcină, și tot așteptam să vină puiul pe lume. Dimineața, la 5, am simțit o durere ca la menstruație, se rupsese apa, era semn că cineva își anunță venirea pe lume. În două ore au început și contracțiile.

Am ajuns la spital cu dilatație 7-8

Am încercat să îmi păstrez calmul pe toată durata travaliului și să respir cât pot eu de bine în timpul contracțiilor. Soțul plecase în dimineața aceea la muncă încă de la 5 AM, însă s-a întors la 9 AM pentru că i-am zis că nu știu dacă rezist până la 16-17, când urma să termine munca, și bine a făcut că a venit acasă atunci. Prima verificare am avut-o în jur de 11 AM, cand aveam 4cm dilatație.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Am încercat să îmi calmez durerile stând în cadă sau menținându-mă activă până în jurul orei 14:30, când simțeam durerile tot mai puternice și mă gândeam că e timpul să merg la spital, știind că aveam de mers din parcare până în salon.

Când am ajuns la spital, camera de nașteri era pregatită, piscina, de asemenea. Acesta era planul, să nasc în apă. Când am ajuns la spital aveam dilatație 7-8, iar la ora 18 eram deja la 10 cm, fără niciun fel de anestezie.

Dacă nu mergea cu forcepsul, intram în cezariană

M-am chinuit să împing în toate pozițiile posibile, în piscină și în afara ei. Până la ora 23 era obligatoriu să nasc, deoarece se făceau 18 ore de la ruperea apei și exista risc de infecție. Moașa a decis să ma ducă în partea unde sunt doctorii, să mă consulte și ei. Mi-au spus că o să încerce cu forceps și, dacă nu se poate, intru în cezariană. Îmi făcuseră deja anestezia în coloană, însă, până la urmă, au reușit să îl scoată cu forcepsul.

Bebe era poziționat cu capul în jos, dar pe o parte, și avea și cordonul în jurul gâtului. Cu anestezie în coloană, am născut la ora 23 un băiețel de 4,255 kg. Din păcate, am avut și epiziotomie și rupturi de gradul 3.

Durerea a început acasă, recuperarea mi s-a părut grea și dureroasă, deși m-am mișcat mereu. Poate de aceea a fost dureroasă, nu prea stăteam locului și stăteam mult în șezut.

Nu a fost nașterea pe care am visat-o, însă mulțumim Domnului că suntem sănătoși și asta e tot ce contează. Cadrele medicale s-au comportat minunat, condițiile au fost exceptionale și fără stresul că trebuie să dau bani în stânga și în dreapta. Bebe a fost pus la sân imediat ce a venit pe lume. L-au cântărit când am considerat eu că îl pot lua de lângă mine și pentru tot ce îi făceau mi se cerea aprobarea”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa