Naștere cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj. „Până la epidurală, a fost crunt. Plângeam în hohote”

După administrarea oxitocinei, durerile au devenit greu de suportat.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală cu epidurală
Mama băiețelului are doar cuvinte de laudă la adresa personalului maternității în care a născut. FOTO: Shutterstock

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris cum a decurs nașterea ei cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj Napoca. Pentru că durerile din timpul travaliului au fost foarte mari și epuizante, anestezia a ajutat-o să își refacă puterile pentru expulzie. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Alexandra, iar pe data de 24.07.2020 am adus pe lume un băiețel perfect sănătos, pe cale naturală, la secția Ginecolgie 1 din Cluj Napoca. Data probabilă a nașterii era 26.07.2020 însă, în săptămâna 39 de sarcină am primit vestea ca la 39 s+5 zile trebuie să mă internez, eu având colestază de sarcină. 

Dilatarea colului a fost foarte lentă

Am pregătit bagajul si așteptăm ziua internării cu sufletul la gură, însă în noaptea dinaintea internării s-au fisurat membranele în timp ce dormeam, așa că am mers la spital. Nu am avut contracții deloc până spre ora 17.00 după amiaza, însă la un moment dat acestea s-au oprit. Am primit oxitocină pentru ghidajul travaliului și pot spune că a fost crunt până la epidurală.

Durerile erau enorme, plângeam în hohote și nu puteam să stau în nicio poziție. Eram doar eu cu moașa în sala de nașteri, iar pe secție era liniște în acea noapte. Îmi auzeam în ecoul sălii de nașteri plânsul și suspinele de durere, iar travaliul nu progresa așa cum speram. De la 17.00 până la 02:00 noaptea m-am dilatat doar 2,5 cm.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am doar cuvinte de laudă pentru Clinica Ginecologie 1

Cred că moașei i s-a făcut milă de mine și a chemat anestezista să îmi monteze cateterul pentru epidurală, iar după administrare, în câteva momente, am dormit cel mai bun somn din viața mea. La ora 04:30, când m-au trezit durerile, eram dilatată 9,5 cm. La ora 6:29 am auzit cel mai frumos plâns din viața mea: plânsul lui Alex, băiețelul meu. De atunci, trăim o frumoasă aventură zi de zi, el crește mare și cuminte. Am doar cuvinte de laudă pentru Clinica Ginecologie 1 din Cluj Napoca!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu epidurală la Ginecologie 1, Cluj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa