Naștere cu Covid la Spitalul Universitar. „Infirmiera Ada m-a ținut de mână în travaliu și în timpul nașterii”

Mama a fost impresionată de căldura personalului maternității, de la medici, până la infirmiere.

Theodora Fintescu, redactor
naștere pacientă cu Covid
Fetița s-a născut natural, iar mama a refuzat anestezia epidurală, reușind să gestioneze singură durerile travaliului.

Cititoarea noastră Patricia a avut parte de o naștere cu Covid la Spitalul Universitar, ea fiind diagnosticată cu puțin timp înainte de ziua nașterii. În ciuda infectării și a faptului că și medicul cu care urma să nască s-a îmbolnăvit, experiența Patriciei a fost una frumoasă, iar la acest lucru a contribuit din plin atitudinea personalului maternității. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„În data de 28 ianuarie 2022, am mers la spital pentru monitorizarea contracțiilor și pentru recoltarea probelor pentru testul Covid. În ziua următoare, am primit mesaj că sunt pozitivă, chiar dacă nu aveam simptome. Am sunat-o pe doamna doctor Ruxandra Albu (ea mi-a monitorizat sarcina) și am informat-o, iar ea m-a liniștit, spunându-mi că dacă nu am simptome nu va fi nicio problemă. M-a rugat să îi scriu zilnic cum mă simt și dacă apar noutăți.

Am reușit să nasc fără epidurală

Pe parcurs, discutând cu doamna doctor, mi-a spus că și dumneaei este pozitivă și că speră să nu nasc până se poate întoarce la serviciu, cu test negativ. Totuși, în data de 2 februarie 2022, la ora 23:30, mi s-a rupt apa. Am ajuns în jurul orei 1 la Spitalul Universitar din București, cu multe bagaje. Bineînțeles că nu am folosit mare lucru, dar, cum noi, femeile, suntem pregătite pentru orice situație, aveam și ce nu îmi trebuia la mine.

Medicul meu era pozitiv, eu eram pozitivă. Au venit să mă consulte domnul doctor Octavian Munteanu și doamna doctor Alina Potorac, care era de gardă. Înca nu aveam contracții, acestea au apărut abia pe la ora 5. A doua zi a început travaliul. M-am dilatat foarte greu, dar am reușit să nasc natural la 17:13, în data de 3 februarie 2022, fără epidurală și fără medicamente (doar antibiotic, pentru că se rupseseră membranele și nu ne doream vreo infecție sau să pățească bebe ceva). Într-adevăr, au fost ceva dureri pe contracții, sunt normale.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Mulțumesc moașelor și infirmierei Ada

Vreau să le mulțumesc moașelor care au fost mereu lângă mine, niște femei calde și bune care m-au susținut și în sala de nașteri. Cel mai multa stat lângă mine Ada, o infirmieră care avea doi copilași acasă. Pe lângă faptul că a stat lângă mine aproape non stop în timpul contracțiilor și m-a încurajat, a intrat cu mine în sala de nașteri, a stat lângă mine și m-a ținut de mână până am adus-o pe lume pe fetița mea. Ulterior, a tot întrebat de mine și după ce m-au mutat în salonul de la etajul 4 și îmi pare tare rău că nu am reușit să mai vorbesc cu ea înainte să plec.

Doamna doctor cu care am născut, Constantin (Mihart) Andreea, un medic excepțional, m-a încurajat că pot și m-a ajutat să nasc cum mi-am dorit. Ce este important în această experiență este faptul că nu am plătit nimic, nu am dat și nu s-a solicitat nimic. Am fost caz pozitiv de Covid, am născut cu restricții, familia nu m-a putut vizita, doar mi-au adus de mâncare.

Pe bebelușă am văzut-o doar când am născut, și apoi pe data de 5 februarie, când am plecat acasă. Cu toate acestea, am alăptat-o și încă o alăptez acum, la 8 luni și jumătate. Dacă ar fi să mai nasc, tot la Spitalul Universitar aș face-o și tot cu această echipă de medici sau cu doamna doctor Ruxandra Albu”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere cu Covid la Spitalul Universitar, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa