Naștere la maternitatea Madonna Maria din Craiova. „Făcusem trombocitopenie, iar după naștere s-a declanșat hemoragia”

Deși inițial mama și medicul conveniseră că nașterea va fi naturală, problemele apărute în sarcină au făcut ca micuța să se nască prin cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
fetiță născută la privat în craiova
Elena spune că nașterea fetiței a fost cel mai frumos moment din viața ei.

Cititoarea noastră Elena Văduva ne-a scris povestea ei de naștere la maternitatea Madonna Maria din Craiova, o experiență de care își aduce aminte cu drag, în ciuda complicațiilor apărute după naștere. Deși Elena și-ar fi dorit să nască natural, medicii au decis că se impune cezariana, din cauza problemelor de sănătate. Redăm povestea de naștere la maternitatea Madonna Maria din Craiova, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Elena, am 21 de ani și sunt mămica unei fetițe de 11 luni. Mi-am dorit să fie publică și povestea venirii pe lume mea a minunatei mele Antonia-Maria, deoarece e un caz fericit, o experiență minunată, de neuitat. Am ales să nasc la maternitatea Madonna Maria din Craiova și toată sarcina a fost monitorizata de doamna doctor Avram Loredana.

Trombocitopenie în sarcină

Deoarece este o clinică privată, aveam emoții în privința momentului nașterii. Auzeam păreri mai mult contra din partea persoanelor cu care interacționam și care îmi spuneau că în cazul aparițiilor complicațiilor, la mine sau la bebe, ne vor trimite la un spital de stat deoarece nu exista secție ATI și aparatură necesară. Totul a fost fals!

Începând cu analizele din primele săptămâni de sarcină am aflat că numărul trombocitelor în sânge este cu mult mai mic decât normal. Doamna doctor Avram mi-a recomandat să consult un medic hematolog, ceea ce am și făcut. Diagnosticul pus de către doctorul hematolog a fost trombocitopenie, o problemă destul de complicată, deoarece în momentul nașterii puteam face hemoragie.

M-am mutat la Craiova special pentru naștere

Au trecut cele 40 de săptămâni de sarcină, totul a decurs perfect. Pot spune că a fost cea mai minunată perioadă din viața mea. Stabilisem cu doamna doctor că pot naște natural fără nicio problemă. Nefiind din Craiova, m-am mutat acolo temporar, cu soțul meu, de la 38 de săptămâni, știind că în orice moment se poate declanșa nașterea. Termenul estimat de doamna doctor a fost 5 iunie, însă bebelușei mele îi plăcea în burtică.

Într-o seară, am avut mici dureri de burtă. Crezând că o să nasc, am sunat-o pe doamna doctor, care a venit de acasă, fiind în timpul liber. A constatat însă că sunt contracții false. Trecusem deja de termen, așa că mi-a dat să refac analizele de sânge în dimineața următoare. Acestea nu au ieșit deloc bine, trombocitele erau foarte mici și în scădere. Așa că doamna doctor a luat hotărârea, împreuna cu alți medici din clinică, să mă opereze în ziua următoare.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Am avut nevoie de transfuzii de sânge și trombocite

Ajunsă în sala de operații, eram panicată, știind riscurile, dar în același timp foarte fericită că îmi voi cunoaște minunea. Operația a decurs foarte bine, personalul s-a comportat exemplar, cum ar trebui să se poarte oricine profesează în acest domeniu. Minunea mea și-a făcut imediat apariția, însă problemele nu trecuseră.

După ce am ieșit din operație a început hemoragia și am avut nevoie de transfuzie de sânge și trombocite. Bineînțeles că exista secție ATI, iar eu am avut nevoie să stau puțin mai mult acolo față de o mămică fără complicații. Începând de la doamnele infirmiere până la doctori și la doamna manager, toată lumea mi-a acordat toată atenția. Condițiile au fost perfecte, m-am simțit mai mult ca în vacanță decât în spital.

Alegeți cu grijă medicul care vă va fi alături!

Sincer, a fost cel mai frumos moment din viața mea de până acum, datorită clinicii și personalului. Mi-au fost alături tot timpul și le mulțumesc pe această cale. Singura problemă a fost că soțul meu nu a putut intra să ne fie alături, din cauza pandemiei. Dar m-am refăcut destul de repede și bine, așa că am recuperat acasă tot timpul petrecut fără el.

Văd aici tot felul de mămici și experiențe care mă întristează, de aceea am vrut să fac cunoscută povestea mea. Naștere ușoară tuturor și alegeți cu grijă spitalul și doctorul care vă este alături într-un moment atât de important din viața voastră!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea Madonna Maria din Craiova, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa