Infertilitate tratată. „Ani de zile am căutat cauza infertilității mele. Au decoperit-o medicii din Germania: tiroida”

Ana Maria a încercat să nască în apă, însă durerile intense au împiedicat-o să facă acest lucru.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut germania
Christina s-a născut natural, deși mama a fost la un pas de cezariană din cauza greutății fetiței.

  Cititoarea noastră Ana Maria Haiducu, de 32 de ani, ne-a împărtășit povestea familiei ei, marcată de o problemă de infertilitate tratată în Germania după ce, ani de zile, medicii din România la care a mers Ana Maria nu au reușit să afle cauza. În urma tratamentului, Ana Maria a rămas însărcinată și a născut o fetiță. Redăm povestea sarcinii și a nașterii, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „L-am cunoscut pe soțul meu la vârsta de 16 ani și ne-am căsătorit la 21 de ani. Deși visam să devin mamă, nu reușeam să rămân însărcinată. Am mers la o clinică privată din Timișoara, am făcut toate analizele, dar pentru că medicii nu au descoperit nimic mi-au spus că un copil vine la timpul lui, atunci când corpul e pregatit. După o perioadă, am mers la un alt medic, în Sânnicolau Mare, iar acesta mi-a prescris antibiotice.

  Mă simt vinovată că mi-am învinuit soțul

  Câțiva ani la rând am mers la fel și fel de medici, în diferite orașe ale României, pentru că simțeam că încep să îmi pierd orice speranță. Eram derutată și plângeam, pentru că îmi doream enorm să devin mamă. La un moment dat, m-am gândit chiar că soțul e de vină pentru că nu pot rămâne însărcinată, lucru pentru care mă simt vinovată și în ziua de azi. Ultimul medic la care am fost mi-a spus că trompele sunt înfundate și necesită desfundare.

  Pierzându-mi încrederea în medici și văzând că unii erau chiar ironici, am decis să iau legătura cu sora mea, care era stabilită de câțiva ani în Germania. Ea mi-a spus că dacă merg acolo mă pot angaja la același spital unde lucrează și ea, și că pot găsi acolo un medic bun care să mă ajute să devin mămică. Am discutat cu soțul meu și am decis să plecăm în Germania. În data de 1 martie 2015 aveam prima zi de probă la spitalul unde lucra și sora mea.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  Bucuria de a afla că sunt însărcinată

  Timpul a trecut, ea am tot amânat să merg la medic, crezând că nu mai e nicio speranță. După doi ani, am mers la o doamnă doctor foarte amabilă și atentă, care mi-a vorbit foarte frumos. După ce mi s-au recoltat analizele de sânge și a văzut rezultatele, a descoperit imediat problema pe care nu o văzuseră medicii din România: aveam probleme cu tiroida.

  Nu îmi venea să cred că tiroida poate influența atât de mult obținerea unei sarcini! Această doamnă doctor, care a fost îngerul meu păzitor, mi-a prescris tratament pe care l-am urmat așa cum mi-a recomandat, iar în aprilie 2017, când am mers la ginecolog, medicul mi-a spus ceva ce nu voi uita niciodată: „Vă felicit, sunteți însărcinată!”. Nu pot să vă explic bucuria, emoția, fericirea și tot ce am simtit atunci.

  Sarcina mi-a fost urmărită de un medic chinez care, la 13 săptămâni mi-a spus că voi avea o fetiță. Toată perioada sarcinii a decurs bine, puteam să fac ordine, să aspir, să merg la cumpărături, nu aveam greșuri și nici pofte. Îmi era teamă, așa că mergeam la urgențe și le spuneam că am dureri de burtă ca să mă asigur că e totul bine. Toți medicii m-au tratat cu respect, nu a contat că eram străină în țara lor.

  Naștere după trei zile de chin

  În luna februarie 2018 am avut ultimul control la ginecologul meu, care mi-a spus că data nașterii, nu posibilă, ci sigură, va fi 18.02.2018, si că fetița va cântări 4,150 kg. Exact așa a fost. Medicii îmi spuseseră că e posibil să ajung la cezariană, bebe fiind prea mare, dar că ei vor face tot ce se poate pentru a putea naște natural. Au fost trei zile de chin, în care am fost înconjurată de oameni minunați, însă durerile mă făceau să îmi pierd mințile. Le-am spus că doresc să nasc în apă, dar imediat după ce am intrat le-am spus că vreau să ies, din cauza durerilor. S-au comportat cu adevărat minunat, plus că mă simțeam înțeleasă, respectată și, nu în ultimul rând, ajutată.

  Un medic excepțional, rus, de vreo 50 de ani, mi-a făcut epidurala, pe care nu am simțit-o deloc. Prințesa mea s-a născut în noaptea de 17 spre 18 februarie 2018, la ora 01:29, și am numit-o Christina, după tatăl ei, pe care îl cheamă Cristian. Am fost asistată la naștere de doi medici, de o moașă, de o asistentă și de soțul meu. Le mulțumesc tuturor celor ce m-au susținut, m-au ajutat și au avut încredere în mine. Astăzi suntem o familie foarte fericită și pentru asta îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a binecuvântat cu un îngeraș de fetiță”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți-a plăcut povestea acestei mămici despre infertilitate tratată în Germania, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa