Infecție urinară înainte de naștere, în UK. „Nu mi-au făcut epidurală. Am avut 27 de ore de travaliu fără medicamente”

Deși travaliul a fost lung și dureros, mămica spune că nu regretă nimic și că ar alege și a doua oară același tip de naștere.

Theodora Fintescu, redactor
gaz ilariant in travaliu
După naștere, mama și copilul au stat patru zile în spital, iar micuțul a primit tratament cu antibiotic.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a povestit cum a decurs venirea pe lume a fiului ei, mama fiind diagnosticată cu infecție urinară înainte de naștere și având o scolioză care nu permitea anestezia epidurală. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut în Anglia, țară în care locuiesc de 4 ani. De când am aflat de sarcină, mi se întiparise în minte faptul că prefer să nasc natural, ideea de cezariană mă înfricoșa teribil. Nu am avut o sarcină foarte ușoară, dar am găsit puterea de a lucra chiar și cu două săptămâni înainte de termen. Fiind asistent stomatolog, colegii m-au ajutat foarte mult, orientându-ma mai mult pe receptie, pentru că burtica mare nu mă lăsa să mă mișc în voie.

Inițial, nu au vrut să mă interneze, având dilatație mică

Aveam termenul pe 13 decembrie, dar puișorul meu nu s-a grăbit să mă vadă, așa că în data de 22 am mers la moașe pentru ruperea membranelor. Gând absolut înfricoșător, dar nu a fost nimic rău, așa cum îmi imaginasem eu. Am ajuns acasă, toate au fost bune și frumoase până a doua zi pe 23, la ora 6 dimineața, când m-am trezit în contracții puternice, din 30 în 30 de minute. Până la ora 13, contracțiile au fost dureroase, dar nu apropiate. După nici o oră, erau deja din 2 în 2 minute, moment în care am decis să mă duc la spital.

Mă cuprinsese panica, mă întrebam cum o să nasc eu natural și dacă am oare puterea aceasta? Ajunsă la spital, medicii au constatat că am infecție urinara. Dilatația era de doar 2 cm, iar eu simțeam că mai am puțin și nasc. Da de unde! A venit și soțul într-o fuga, crezând că nasc fără el. Asistentele nu voiau să mă interneze încă, până nu ajung la dilatație 4 cm. Am plecat spre cafeneaua spitalului. Strângeam masa când aveam contracții, de zici ca eram Wonder women și mai am un pic și-o fac bucăți, așa că m-am întors la asistente și le-am zis că nu plec până nu îmi dau ceva de durere. 

I-am spus medicului să nu se atingă de mine

M-au internat până la urmă, văzând că nu scapă de mine. M-au monitorizat, m-au dus în camera de travaliu, unde eram cu soțul meu, iar moașa venea regulat. Cred că s-au schimbat patru ture până am născut. Contracțiile erau din ce în ce mai mari, dar dilatația stagna și ceream fără succes o epidurală. Într-un final, a venit un medic anestezist care a avut răbdare cât carul cu o gravidă cu contracții. 

Nu puteam primi epidurala din cauza infecției urinare și a scoliozei mele foarte avansate. În schimb, mi-au dat gaz ilariant, care a fost o mană cerească, eu având contracții mari și dilatație mică. Simțeam că nu se mai termină. La un moment dat, a venit un medic femeie, cu un fel de andrea în mână, și mi-a spus că trebuie să îmi rupă apa. Îngrozită de ce am văzut și de modul în care m-a abordat, i-am spus răstit să nu se apropie de mine și sa iasă afară. Era de o aroganță aproape similară cu cea a medicilor de la noi.

După o jumătate de ora, a venit o moașă, care mi-a explicat ce trebuie să facă și de ce e important să facă acel lucru, cu acea andrea. Am acceptat și a fost o intervenție foarte ușoară față de ceea ce credeam. Într-un final, pe 24 decembrie, la 9:53, am cunoscut iubirea pură. Moașa era o fată din Bulgaria, vecină a noastră. M-am simțit mai ca acasă lângă un vecin. Moașa a avut mâini de aur. Nu am simțit când am eliminat placenta, deși auzisem o mulțime de păreri cum că e ca și când ai mai naște.  Nu m-au tăiat, m-au lăsat să mă rup, dar nu am simțit nici asta și nici suturile de după. A fost magic după ore întregi de travaliu.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Perioada petrecută în spital a fost lungă și grea

Nu am crezut că voi rezista atâta timp doar cu gaz ilariant, dar am reușit. Țin minte că și soțul meu le cerea moaștelor să-mi administreze ceva pentru dilatație, moment în care a fost refuzat categoric, pe motiv că în UK nu se practică așa ceva, totul merge pe natural. Natural timp de 27 de ore aproape. Am avut parte de ora de aur, oră în care am stat îmbrățișați și am încercat să ne cunoaștem. Pe urmă, ne-am mutat în salon, unde copilul a fost lângă mine non stop timp de 4 zile, mai puțin în momentele în care a fost dus la neonatologie pentru perfuzie cu antibiotice din cauza infecției mele.

Perioada petrecută în spital a fost grea și lungă, copilul nu voia sa doarmă, plângea când stătea în pătuțul lui, numai la mine în brațe se liniștea. Timp de trei zile nu am dormit, poate doar am ațipit timp de 5 minute. A treia noapte nu am mai rezistat și am rugat asistenta să stea jumătate de ora cu el, să pot dormi. Mi l-a luat, l-a plimbat pe holuri și l-a arătat colegelor timp de 3 ore. Era cel mai grăsuț, 3.9 kg, și cel mai păros din spital. A fost pauza de care aveam mare nevoie. 

Acum, copilul are doi ani și o lună și suntem cei mai fericiți. Dacă aș da timpul înapoi, nu as schimba absolut nimic, aș alege aceeași metodă, știind că am reușit să nasc natural, doar cu gazul care mi-a ușurat mult travaliul. Mămicilor ce urmează să va îmbrățișați puiuții, nu vă fie teamă, urmați-vă instinctul și totul va fi bine pentru voi și pentru puișori!”.

 

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa