Hemoragie în sarcină. „Am fost internată și conectată la perfuzii din săptămâna 32. Pierdusem patru sarcini înaintea acesteia”

Hemoragia masivă a fost provocată de faptul că placenta era inserată pre jos.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă cu perfuzie
Pe lângă faptul că a făcut hemoragie, gravida avea și alte afecțiuni care îi puteau pune sarcina în pericol.

  Cititoarea noastră Dana Diaconescu ne-a scris povestea ei de naștere în săptămâna 37, după ce s-a confruntat cu hemoragie în sarcină, urmată de internare și monitorizare permanentă la maternitatea din Sibiu. Dana a avut parte de o echipă de specialiști foarte implicată, iar întreg personal al maternității s-a purtat impecabil, atât cu ea, cât și cu copilul. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Matei a fost cea de-a cincea sarcină a mea, precedentele fie au fost oprite din evoluție în lună mică, fie am născut prematur, în săptămâni incompatibile cu supraviețuirea. Pentru sarcina acesta am renunțat de tot la viața mea din Râmnicu Vâlcea și m-am mutat la Sibiu. Eram sătulă până peste cap să fiu tratată cu nepăsare de medicii din Vâlcea, și mai era și problema vârstei, pentru că trecusem de 35 de ani.

  După patru sarcini pierdute, medicii mi-au dat speranța că acum voi reuși

  În Sibiu am găsit un colectiv minunat. Fiindcă sufeream de trombofilie, de lupus și, pe deasupra, dezvoltasem și un fibrom uterin destul de mare, s-a format în jurul meu o echipă care a conlucrat ca la carte. În fiecare lună, ginecologul, împreună cu hematologul, medicul de familie și reumatologul mă țineau sub observație, dându-mi speranță că de data aceasta o să reușesc.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

  În săptămâna 32 de sarcină am suferit o hemoragie masivă, provocată de faptul că placenta era inserată prea jos. Am fost internată de urgență la maternitatea Spitalului Judetean din Sibiu, iar medicul ginecolog care-mi urmărea sarcina m-a ținut sub supraveghere permanentă și conectată non stop la perfuzii până am ajuns în săptămâna 37 de sarcină.

  M-am simțit în siguranță

  Pe toată perioada spitalizării, toată lumea s-a purtat exemplar cu mine, de la medic, la rezidenți, asistente medicale și infirmiere. Ajunsesem să fiu de-a casei. Pe 11 noiembrie 2019, exact când am intrat în săptămâna 37 de sarcină, am fost operată, iar mica mea minune a primit nota 10 la naștere. După 4 săptămâni de sângerare și după cezariană, aveam hemoglobina 7 și, deși eram în starea aceasta, mi-am ținut băiețelul numai lângă mine, ca să-l alăptez.

  Am fost sprijinită și de personalul de la neonatologie, care m-a ajutat foarte mult, fiind încă legată la o sondă urinară. Pot spune că în maternitatea din Sibiu m-am simțit în siguranța, copilul meu a fost, de asemenea, în siguranță, am fost tratată cu mult profesionalism și empatie și pentru asta am numai cuvinte de laudă și mulțumire la adresa celor care au avut grijă de mine”.

  Matei, primul născut al familiei, după patru sarcini pierdute.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această povetse de naștere, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa