Gripă în sarcină. „În luna a șasea de sarcină, am făcut septicemie și stop cardio-respirator și am fost intubată”

Cele trei nașteri ale Cristinei au fost în Belgia, unde a avut parte de serviciile unui sistem medical impecabil.

Theodora Fintescu, redactor
femeie in coma
După trei sarcini grele, mămica are acum trei copii sănătoși.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris experiențele ei impresionante de naștere: la primul copil a fost nevoie de ventuză, al doilea s-a născut după o gripă în sarcină urmată de septicemie, iar mezinul s-a născut după o sarcină petrecută în pat și în spital. Redăm integral povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Cristina și as vrea să împărtășesc și eu, pe scurt, povestea celor trei copii pe care-i am, în speranța că voi încuraja în felul acesta o mămică ce se află într-o situație grea. Prima mea sarcină a fost când aveam 25 de ani. La prima ecografie 3D, medicii mi-au spus că există o problemă gravă și că fătul are un chist inter emisferic cefalorahidian, motiv pentru care ar trebui să întrerup sarcina. Nu am făcut-o. Am născut foarte greu, cu ventuză, copilul având capul destul de mare și fiind oarecum obligată să nasc natural, cezariana nefiind indicată.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am făcut stop cardio respirator

La un anișor, băiatul a intrat în comă, a fost operat de urgență și i s-a extirpat partea interioară a chistului. În momentul operației i-am promis lui Dumnezeu că dacă mi-l lasă în viață, îi voi mai face frați și surioare, ceea ce s-a și întâmplat după 3 ani! Am rămas însărcinată, de data aceasta cu fetiță. A fost bucurie maximă, care a durat până în luna a șasea de sarcină când, pe fondul septicemiei provocate de gripa H1N1, am făcut stop cardio respirator și am petrecut un sejur la terapie intubată artificial.

Am născut la 41 de săptămâni o fetiță minunată. Anii au trecut, teama de a reîncerca o sarcină fiind foarte mare și posibilitatea să fac cel de-al treilea copil aproape 0, pentru că în urma infecției cu H1N1, la un an, am rămas și fără jumătate de ficat. Ce aveam să fac cu promisiunea făcută lui Dumnezeu în anul 2009?

Însă în 2018 am rămas însărcinată pentru a treia oară, iar în 2019 l-am născut pe mezinul familiei, după 8 luni petrecute în pat 75% din timp și 25% în spital. Toate sarcinile și nașterile au fost în Belgia, unde am avut parte de serviciile unui sistem medical impecabil! În momentul de față, am 3 copii minunați și sănătoși tun, de 13, 10 și 2 ani!

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea acestei mame care a avut gripă în sarcină și complicații severe, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa