Gravidă la 16 ani. ”Toți mă priveau cu dispreț în România și îmi spuneau că mi-am distrus viața!”

Ileana Mirescu
Gravidă la 16 ani
Diana are acum doi copii.

  Fodor Diana Maria este una dintre cititoarele din comunitatea Totul despre Mame. Tânăra de doar 22 de ani a decis să ne povestească cum a rămas gravidă la 16 ani și cum s-a hotărât să păstreze sarcina.

  În această dimineață am citit articolul despre mamele minore și ceea ce m-a făcut să scriu a fost un comentariu pe care l-am citit. Spunea că acești „copii cu copii” provin din familii destrămate și fără educație, care nu au nicio noțiune despre educația sexuală.

  Pot spune că nu este mereu așa. Am 22 de ani și sunt mămica unei fetițe și a unui băiețel. La 15 ani eram informată corect despre tot ce ține de educație sexuală. Am avut probleme mari cu menstruația de când mi-a venit prima oară la 12 ani. La 16 ani în urmă unei ecografii de rutină am aflat că am ovarele micropolichistice. Dar, din cauza a câtorva chisturi mai mari, medicul a decis să îmi dea anticoncepționale pe o perioadă de câteva luni să vadă dacă situația se schimbă.

  A rămas gravidă la 16 ani chiar dacă lua pastile anticoncepționale

  Între timp m-am îndrăgostit de un băiat minunat cu care am inceput și viața intimă. La 16 ani și jumătate am aflat cu stupoare că în burtica mea creștea un bob de mazăre. Pentru mine a fost un șoc mare, mai ales că încă luam anticoncepționale. Am făcut testul de sarcină la 5 zile de la întârziere. Uitasem să iau o pastilă și a fost suficient ca bobul de mazăre să se dezvolte în burtica mea.

  Am întrerupt anticoncepționale în aceași zi. Apoi, am sunat medicul imediat să îl întreb cum trebuie să procedez. Mi-a explicat toate riscurile și mi-a recomandat să fac întrerupere de sarcină. L-am sunat pe iubitul meu și mi-a spus că îmi va fi alaturi indiferent de decizia pe care o voi lua. Am ales să păstrez sarcina. Dacă Dumnezeu a vrut să trimită acel copil la mine, nu eram eu în măsura să îi iau viața.

  La 6 săptămâni am făcut primul control și au urmat alte zeci de controale din două în două săptămâni. Am făcut toate analizele inclusiv pe cele genetice să fiu sigură că bobul meu de mazăre se dezvolta corect. Pentru familia mea a fost un șoc mai ales că mama discuta deschis cu mine. Nu au acceptat decizia mea așa că împreună cu iubitul meu ne-am mutat separat.

  A născut în România, cu medici blamând-o că e prea tânără

  La 4 luni de sarcină am decis să venim în România. Mare greșeală am făcut. Oriunde mă duceam mă priveau cu dispreț și am întâmpinat zeci de cadre medicale care îmi spuneau că nu am avut ce face, că mi-am distrus viața și nu voi realiza nimic în viață.

  La 34 de săptămâni puiul meu a decis să vină pe lume. Au început contracțiile cu dureri foarte mari în zona stomacului. M-am dus la spital și mi-au spus că am gastrită și să mă duc acasă. Din cauza unei doctorițe plictisită de viață puiul meu s-a născut prematur. Nu a acceptat să mă interneze, așa că m-am întors acasă. Au urmat 4 zile de travaliu groaznice. Nu realizam că sunt dureri de naștere din cauza faptului că sarcina nu era la termen.

  Am luat ce îmi recomandase doamna doctor: NoSpa din 6 în 6 ore. Până la urmă m-am dus la alt spital. Aici medicii s-au îngrozit când mi-au văzut starea. Puiul meu era în stres fetal, iar eu sleită de puteri. Mi-au făcut cezariană de urgență și a venit pe lume prințesa mea micuța. A fost dusă direct la terapie intensivă și nu am putut să o văd trei zile. Era micuța, cu doar 2.300 g, dar o luptătoare desăvârșită.

  La 22 de ani, mamă a doi copii

  După două săptămâni am plecat cu ea acasă și cu speranța că va fi bine. Mi-au spus că nașterea a avut loc așa din cauza incompetenței acelei doctorițe care dacă m-ar fi internat ar fi putut opri contracțiile. Nu a mai contat pentru mine. Mă bucuram că fetița mea este bine și eu nu am pățit nimic. Acum are 5 ani și 2 luni, este o minune de copil și între timp ne-am extins familia și cu un frățior pentru ea. Iubitul de atunci mi-a devenit soț și este cel mai minunat tătic din lume. Formăm o familie minunată , avem casa noastră și în ea plutește iubirea și înțelegerea. Nu a fost ușor, dar mă bucur de alegerea făcută.

  Cei doi copii ai Dianei

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa