Gemeni născuți prematur la maternitatea Polizu. „După 22 de zile de spitalizare, am doar cuvinte de laudă pentru personalul acestui spital”

Când a ajuns la Polizu, Ana Maria nu cunoștea pe nimeni, sarcina fiindu-i monitorizată de un medic de la maternitatea Giulești. Atitudinea cadrelor medicale a fost însă exemplară.

Theodora Fintescu, redactor
gemeni născuți la Polizu
Fetițele, deși născute prematur, au reușit să respire singure din prima zi de viață.

Cititoarea noastră Ana Maria este mamă de gemeni născuți prematur la maternitatea Polizu din București și a dorit să-și împărtășească povestea nașterii lor. Ea a născut prematur, într-o maternitate în care intra pentru prima dată, pentru că doar acolo mai erau incubatoare libere când i s-a declanșat travaliul. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt mămică de două fetițe gemene, Antonia și Alessia, din octombrie 2020. Încep prin a spune că după patru ani de încercări pe cale naturală, am obținut această sarcină prin FIV. O sarcină mult dorită și mult visată! 

Medicul de la Giulești mi-a spus că acolo nu sunt locuri

În data de 12 octombrie 2020 am fost la control. Aveam 31 de săptămâni, pesar montat de la 28 de săptămâni, și medicul a constat că aveam contracții, așa că a decis să mă interneze pentru supraveghere. Mi-am petrecut 4 zile și 3 nopți în sala de nașteri de la spitalul Giulesti, cu contracții dese, dar de mică intensitate.

După externare, am mers acasă și totul a fost bine până în data de 24 octombrie, când au apărut adevăratele contracții, la interval de două minute și de intensitate mare. Am sunat medicul de la Giulești, iar acesta mi-a spus că nu mă poate ajuta cu nimic, pentru că nu sunt locuri pe secția de prematuri și nici incubatoare libere, eu având nevoie de două incubatoare, pentru ambele fetițe.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Contracțiile nu au putut fi oprite

Am sunat la ambulanță și m-au dus unde s-a găsit un loc pentru fetițele mele, care nu mai aveau răbdare să stea în burtică la 33 de săptămâni. Am ajuns astfel la maternitatea Polizu, unde nu cunoșteam pe nimeni, și am fost consultată de medicul de gardă, care a decis să îmi pună perfuzii pentru oprirea contracțiilor. Era ora două când mi-au pus perfuziile, însă au fost inutile, pentru că la ora 11:30, în data de 25 octombrie, medicii au decis să îmi facă cezariană.

La ora 11:56 a apărut Alessia, având greutatea de 2, 000 kg și la ora 11:58 Antonia, care a avut greutatea de 1,710 kg. Nu am apucat să le văd decât câteva secunde, pentru că au fost duse imediat pe secția de terapie intensiva neonatală. Am stat internată 22 de zile cu ele, a fost foarte greu, dar nu am decât cuvinte de laudă pentru medicii, asistentele, neonatologii din acest spital. Le mulțumesc pentru tot ceea ce au făcut pentru mine și pentru fetițele mele! 

La naștere fetele au respirat singurele, au mâncat din biberon și nu a fost nevoie de gavaj. Au avut icter de prematuritate și hemoragie intraventriculară ambele, iar una dintre ele a avut pe ambele părți! Ulterior, la 3 luni de la naștere s-au resorbit hematoamele de la hemoragie. La vârsta de 7 luni, au făcut 10 ședințe de kinetoterapie, pentru că nu stăteau singure în fund, însă acum, la 1 an și 10 luni, sunt bine”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa