Gemeni născuți prematur la Sibiu. „Nu credeam că voi reuși să-i nasc natural, dar doctorița și moașa m-au susținut și ajutat”

Epuizată de durerile travaliului, mama a rugat-o la un moment dat pe doctoriță să îi facă cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
prematuri la Sibiu
Gemenii, care s-au născut cu mai puțin de 2 kg fiecare, au acum șapte luni și sunt sănătoși.

Cititoarea noastră Larisa, mama a doi copii gemeni născuți prematur la maternitatea din Sibiu, a scris pentru Totul Despre Mame povestea nașterii băieților ei. A avut parte de sprijin și înțelegere în travaliu, iar cu ajutorul moașei și al doctoriței a reușit să nască natural, deși era epuizată. Redăm povestea nașterii, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

„În iunie 2022, am aflat că sunt însărcinată cu gemeni. A fost un șoc și, totodată, o bucurie. La controlul de 6 luni am aflat că sunt băieți și tot atunci m-a speriat doamna doctor, spunându-mi că, fiind o singură placentă, e posibil ca unul să se dezvolte bine, celălalt nu, unul să trăiască, celălalt nu. Mi-am făcut tot felul de gânduri atunci, mă gândeam la ce e mai rău.

Primul control a fost brutal

În săptămâna 33, în data de 14 decembrie, m-am trezit cu dureri. Am tot așteptat să se oprească până seara când, la ora 20:00, am sunat la Salvare și am ajuns la maternitate. Acolo, un domn doctor cam nervos, m-a controlat brutal, efectiv i-am simțit toată mâna, și mi-a spus: „Ești dilatată, te ducem în sala de nașteri”.

A venit asistenta, mi-a pus o perfuzie, mi-au făcut injecție pentru dezvoltarea plămânilor copiilor și mi-au spus să stau liniștită pe pat, că e mult prea devreme să nasc acum. Am stat cu perfuzii până în data de 17 decembrie când am început să am contracții puternice. La ora 21:00, doctorița le-a ascultat inima, a făcut o ecografie, m-a controlat și mi-a spus că sunt pregătită de naștere.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am cerut cezariană pentru că simțeam că nu mai pot

Aveam dureri foarte mari, mă rugam să scap cu bine, să se oprească durerile, simțeam că nu mai pot. S-a făcut ora 2.00, eu tot nu nășteam. Am întrebat-o pe doctoriță dacă îmi poate face cezariană, spunându-i că nu mai pot și că mi-e frică. Mi-a spus că nu are rost, pentru că sigur voi naște imediat. O oră mai târziu. când m-a pus iar pe masă, am simțit picioarele unuia dintre gemeni.

La ora 03:30, în data de 18 decembrie, s-a născut primul băiat, iar la 03:35 al doilea. Pe toată durata travaliului și a nașterii, doamna doctor mi-a vorbit frumos, a fost foarte calmă, m-a încurajat și mi-a spus că pot. Moașa, la fel. Nu credeam că voi putea să-mi nasc gemenii natural, mai ales că au ieșit amândoi cu fundul. M-au cusut și mi i-au arătat, dar îi vedeam în ceață, fiind slăbită și nemâncată. Erau micuți și slăbuți, unul de 1, 500 kg și 44 de cm, iar celălalt de 1, 300 kg și 46 de cm. Acum au 7 luni și 6, 500 kg fiecare”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut povestea acestor gemeni născuți prematur la Sibiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa