Poveste de naștere: „Fetița rămăsese fără apă și a fost nevoie de forceps. În sală au intrat 7 medici si asistente”

Theodora Fintescu, redactor

  Nașterile naturale sunt surprinzătoare, iar echipa medicală trebuie să fie pregătită să intervină în orice moment! Cum numărul românilor care au ajuns în Anglia e în creștere, la fel este și cel al copiilor care vin pe lume în spitale din Marea Britanie. Mai jos, încă o poveste de naștere naturală din Anglia, a unei mămici care e ales să își aducă pe lume fetița acolo și care ne-a povestit experiența ei pe [email protected] 

  Momentul aducerii pe lume a micuței noastre Sophia nu a fost așa cum mi-am imaginat. Fiind în Anglia am decis să nasc acolo. Aveam 40 de săptămâni și 6 zile.

  Într-o zi de miercuri au început contracțiile, joi din ce în ce mai tare, mergeam la spital iar tot ce-mi puteau da era Paracetamol. Am mai așteptat așa cum mi s-a spus să înceapă contracțiile mai dese, să mi se rupă apa… Vineri, la ora 11.00, nu mai puteam de dureri. Ajunsă la spital mi-au spus că sunt dilatată doar 2 cm. Mi-au făcut de două ori morfină să mă pot odihni și să nu mai simt contracțiile. Seara, în jur de ora 10.00, m-au pus sa împing. M-am chinuit în toate pozițiile, eram doar cu o moașă, o asistentă și soțul meu.

  „Fetița era obosită și nu plângea”

  Până la ora 12.00 m-au chinuit așa, apoi mi-au rupt apa. M-au pus din nou în toate pozițiile să împing, repetau că mai este putin și că ele văd capul bebelușului. Până la ora 3.00 dimineața m-au chinuit asa, eu strigând că numai pot, simțeam că împing degeaba. Fetița rămăsese fără apă și nu mai putea să coboare… În cele din urmă, m-au dus într-o sală unde au intrat 7 medici și asistente. Urcată pe masă m-au pus să împing, văzând că nu poate ieși, mi-au făcut injecții jos, m-au tăiat și pe fetiță a tras-o cu forcepsul. Au reușit în final să o scoată, fetița era foarte obosită si nu plângea, nu reacționa… și-a revenit abia după câteva minute. Pe mine m-au cusut, mi-ai scos placenta. Pentru că am pierdut foarte mult sânge, am avut nevoie și de fier.

  Cel mai important este ca suntem bine și eu și bebe acum!” ❤

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

   

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa