Experiență pozitivă de naștere la Ginecologie 1 Cluj. „Nu am fost lăsată singură nicio secundă în travaliu. Tot personalul a fost de nota 10”

Anamaria a născut natural, cu epidurală, în săptămâna 39 de sarcină.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la ginecologie 1 cluj
Nașterea a decurs bine, iar mama a avut parte de sprijin și îndrumare din partea personalului. FOTO: Shutterstock

Cititioarea noastră Anamaria Radu a avut o experiența pozitivă de naștere la Ginecologie 1 Cluj și vrea să le încurajeze pe gravidele care urmează să nască acolo. Redăm experiența cititoarei noastre, așa cum a fost scrisă de ea:

„Prin povestea mea sper să încurajez cât de mult se poate nașterea la un spital de stat. Pentru mine, totul a fost perfect. Mi-am așteptat micuța cu mult entuziasm începând cu săptămâna 37, dar ea nu s-a grăbit să vină pe lume. În săptămâna 39, sâmbătă, am început să am contracții false, care păreau a fi foarte reale, însoțite de dureri lombare, sub burtă. Erau din ce în ce mai regulate, ceea ce m-a făcut să cred că sunt contracțiile de naștere.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Durerile au devenit incredibil de mari

Am plecat duminică dimineața la urgență la Ginecologie 1, iar medicul a constatat că este alarmă falsă. Contracțiile, care au devenit ușoare și neregulate, au durat până luni noaptea spre marți, când nu mai puteam sta 5 minute legate în pat. Am plecat din nou la spital, mi s-a administrat No-spa și, la control, mi s-a zis că am colul deschis.

La ora 6 aveam dilatație 3 cm, am fost internată și dusă în sala de nașteri. Durerile au devenit incredibil de mari, mi s-a administrat glucoză și calciu, deoarece tremuram și aveam stări de vomă. Asistentele mă monitorizau mereu, nu am fost lăsată nesupravegheată nici o secundă. 

Cea mai bună alegere

La ora 10:00, mi-a fost administrată epidurală, la dilatație de 7 cm. Nu am reușit să mă ridic în sezut din cauza durerilor, am stat întinsă pe o parte. Atât medicul anestezist, cât și cel ginecolog, s-au comportat exemplar, mi-au explicat fiecare pas și au fost foarte înțelegători.

La ora 13:00, am născut minunea natural, a durat destul de puțin și am avut parte de tot suportul medicului, al moașei și al asistentelor. Tot personalul prezent a fost de nota 10. Am stat 3 zile internată, în fiecare zi am primit 3 mese (eu personal abia mâncam câte un pic din fiecare), curățenia era făcută de 2 ori pe zi, asistentele veneau regulat atât pentru mămici, cât și pentru bebeluși. Așadar, pentru mine a fost cea mai bună alegere nașterea la Spitalul de Ginecologie și Obstetrică 1, o s-o fac din nou când va fi bebe nr 2”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această experiență pozitivă de naștere la Ginecologie 1, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa