Experiență de naștere la maternitatea din Sibiu, cu 12 ani în urmă. „Țipam, iar doctorița, trezită din somn, mi-a dat o palmă”

Gabriela a născut plângând, după ce doctorița i-a spus să lase prefăcătoria și să împingă, pentru că altfel moare copilul.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă în travaliu
Cele două nașteri ale Gabrielei au fost total diferite. Prima a fost o traumă, a doua, o bucurie.

Cititoarea noastră Gabriela ne-a trimis următoarea experiență de naștere la maternitatea din Sibiu, o poveste tulburătoare, petrecută cu 12 ani în urmă. Conform spuselor cititoarei noastre, medicul de gardă i-a dat o palmă și i-a adresat vorbe jignitoare. A doua ei naștere, în Germania, a fost total diferită. Redăm, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră, experiența de naștere la maternitatea din Sibiu:

„Numele meu este Gabriela și as vrea să vă povestesc și eu experiența mea la ambele sarcini. Prima sarcina m-a afectat foarte tare și a avut loc acum 12 ani, la maternitatea din Sibiu. Am ajuns în data de 30 martie la maternitate cu dureri groaznice, am fost consultată de un cadru medical care m-a întrebat dacă nu am acasă apă și lamă să mă epilez. M-a întrebat dacă nu mi-e rușine să umblu așa.

Nu m-a auzit nimeni când am strigat că mi s-a rupt apa

A luat un bic și m-a epilat, de toată m-am făcut rană. Menționez că înainte cu 2 zile de a merge la spital m-am epilat și m-am aranjat, dar pentru dânsa nu a fost suficient. Și a umblat acolo cu bicul de parcă a pârlit un porc. Au fost dureri groaznice și usturimi, pe lângă cele provocate de travaliu.

În fine, după ce m-a consultat, mi-a spus că nu sunt de născut încă, dar m-a băgat în sala de naștere până a doua zi la 12! A doua zi, a venit medicul și mi-a spus să merg în salon, că nu mai durează mult și voi naște. În data de 3 aprilie, în jurul orei 15, am sângerat foarte tare și am mers sa anunț.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”..

M-au consultat și au spus că urmează să nasc. M-au dus iar în sala de nașteri și am așteptat acolo până la ora 02:00, când am început să am contracții din minut în minut. Mi s-a rupt apa la ora 02:48 și am mers cum am putut să anunț că mi s-a rupt apa. Degeaba am strigat eu din salon că mi s-a rupt apa, că nu m-a auzit nimeni, așa că nu am avut de ales și a trebuit să merg la doamnele acelea cum am putut.

„Lasă prefăcătoria, altfel îți moare copilul!”

Ele dormeau. Erau două. Le-am spus că mi s-a rupt apa, iar răspunsul a fost: „Ce ai, mă, ești nebună?” Pline de nervi, s-au dat jos din pat și mi-au spus să merg în camera alăturată, să mă urc pe capră. Le-am spus că nu pot, că mă doare. M-a luat una de un braț și cealaltă de celălalt braț și m-au urcat pe masa de născut!

Am țipat foarte tare, fiind la prima naștere. Aveam doar 18 ani! Atunci a venit o doctoriță foarte nervoasă, întrebând de ce a fost trezită din somn. Mi-a dat o palmă și mi-a spus: „Așa cum ți-a plăcut să te …., așa să îți placă și să naști! La toate vă place….., dar de născut, la niciuna. Hai, lasă prefăcătoria și împinge, că altfel îți moare copilul în tine”.

Am început să plâng foarte tare. Până la urmă, am născut. Mi-au arătat băiatul doar un minut și mi l-au luat până a doua zi la amiază. A fost groaznic pentru mine. O experiență jalnică!

A doua sarcină și naștere au fost în Germania și a fost cu totul diferit! În plina pandemie, toate moașele, alături de doctor, au fost lângă mine până am născut. M-au încurajat și am născut repede, motiv pentru care le mulțumesc și sper ca bunul Dumnezeu să le dea sănătate. Experiențele sunt toatal diferite! Sănătate multă tuturor mămicilor și viitoarelor mămici. Sper să nu aveți experiențe neplăcute!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această experiență de naștere la Maternitatea din Sibiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa