„Eram sigură că o să nasc natural, însă orice au încercat medicii nu am avut contracții!”

TOTUL DESPRE MAME
sala de nasteri mama in travaliu

Naștere în Germania. Uneori, chiar dacă mămicile și cadrele medicale își doresc nașterea naturală, ea nu se declanșează iar motivele rămân învăluite în mister. Un astfel de caz este cel al cititoarei noastre Ioana Ciobanu, care a născut în Germania. Mămica își povestește într-o scrisoare trimisă pe [email protected] experiența în rândurile care urmează.

Naștere în Germania: „Am născut în ziua în care s-au făcut 42 de săptămâni de sarcină”

„Aș vrea să vă împărtășesc experiența mea legata de naștere în Germania.
Am născut într-o zi de joi, pe 23 martie, în ziua în care s-au făcut 42 de săptămâni prin cezariană. Mi-am dorit tare mult să nasc natural, mai ales ca în Germania se și recomandă nașterea naturală, eram foarte informată și eram sigură că o să nasc natural. 

În săptămâna 41 și 3 zile, neavând înca contractii, m-au oprit la spital ca să înceapă inducerea de contracții. Am primit câte o pastilă la 3 ore, la CTG apăreau ceva contracții, dar eu nu am simțit nimic. Am ținut-o așa cu pastile timp de 2 zile, eu am început să îmi pierd răbdarea și să îmi fac griji că ajung în săptămâna 42. În săptămâna 41 și 5 zile am refuzat să iau pastila dimineața și am cerut să mi se facă cezariana că sunt conștientă că tratamentul nu funcționeaza și nu voiam să ajung în săptămâna 42. O doctoriță m-a convins să mai dau o zi încercare unui gel, care e mult mai puternic. Am acceptat.

Naștere în Germania: „S-a rupt apa după un gel dar în continuare nu am avut contracții”

În aceeași dimineață mi-au administrat gelul si în acel moment s-a rupt apa, eu am fost fericită ca în sfârșit o să urmeze să nasc și să îmi cunosc băiețelul. Mi-au facut niște teste, mi-au luat și probe pentru că apa era cu puțin verde. Mi-au zis să nu îmi fac griji că nu e nimic infecțios pentru copil și la ora 18 mi-au administrat ultimul gel. După spusele lor, în câteva ore aș putea să nasc natural. În continuare nu am avut contracții. La ora 22 iar mi-au făcut ceva teste și m-au anunțat că a doua zi la prima oră sunt prima pe masa de operație.

Naștere în Germania: ”Durerea după operație a fost oribilă”

Cezariana a decurs perfect. Dar durerea de după operație a fost oribilă, țin minte că exact după 8 zile am putut să mă ridic din pat fără să mă țin de burtă.
Explicația medicilor la întrebarea de ce nu am putut naște natural: copilul a fost mare (4.650g și 37,5 cm circumferința capului). Dar mă întreb la cate ecografii mi-au facut, oare nu au văzut că e un copil mare și că nu are cum să coboare deloc?”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa