Deși sarcina Mariei, o cititoare Totul Despre Mame, a decurs lin și frumos, nașterea a fost o experiență cu emoții: pentru că travaliul nu a decurs conform așteptărilor, a fost nevoie de cezariană, urmată de o altă intervenție chirurgicală, de urgență. Mai jos, povestea Mariei, așa cum a fost scrisă chiar de ea:
„Mă numesc Maria și am 32 de ani. Sunt născută în România, dar de trei ani locuiesc în Franța. Povestea mea cu prima naștere are un început și un sfârșit foarte frumoase.
La un an după ce am ajuns în Franța, am rămas însărcinată
În urma cu trei ani, am venit să muncesc în Franța pentru un viitor mai bun. După un an de muncă, s-a întâmplat să rămân însărcinată. Am făcut analizele și consultațiile la privat, pentru că la 10 minute de locuința noastră este un spital privat, iar cel de stat era la câteva ore bune de noi. Nu îmi pare rău deloc, pentru că am asigurare și, aici, totul este plătit de ei. Am plătit doar camera unde am stat 6 zile, pentru că încă nu aveam Cartea Verde.
Nu eram pregătiți de naștere
Pe 26 august 2022, am ajuns la controlul lunar. Când am intrat în cabinet, doamna doctor m-a pus să îmi dau jos masca, pentru că a văzut ceva diferit la fața mea. Eu, neștiind franceza, l-am întrebat pe partenerul meu, care este și el român, dar este de mai mulți ani în Franța, ce se întâmplă. După controlm, mi-a spus că trebuie să mergem în salon și să ne pregătim de naștere, eu neavând contracții. Nu am fost pregătiți de naștere atunci, pe 26 august. Conform calculelor mele, ar fi trebuit să nasc în perioada 8- 16 septembrie.
Cu dilatație 9, am ajuns la cezariană de urgență
Am mers în salonul de nașteri și persoana care s-a ocupat de mine ne-a spus să ieșim să ne plimbăm prin curtea spitalului până când voi avea contracții mai dese. După două ore, o moașa a început să-mi monitorizeze contracțiile. Deși erau deja dese, nu mă dilatam suficient. Am făcut și epidurală, însă dilatarea era tot anevoioasă. Apoi, contracțiile au început să se reducă, iar dilatația nu avansa. În cele din urmă, la dilatație de 9 cm, medicul a decis să îmi facă cezariană de urgență, considerând că atât eu, cât și bebe, suntem în pericol.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Partenerul meu a plecat spre acasă, iar asistenta l-a sunat să se întoarcă de urgență
După anestezie, nu îmi aduc aminte ce s-a întâmplat, pentru că am adormit și m-am trezit în sala de operații. În dimineața de 27 august, la ora 08:03, mi-am văzut pentru prima oară bebelușul. După ce mi-au dat-o puțin, cât să o văd, mi-a luat-o partenerul, iar medicii s-au ocupat de mine. Când totul s-a terminat, m-au dus la Terapie Intensivă pentru a putea fi monitorizată. Eram amorțită de la șold în jos. După ce mi-am revenit din amorțeală, am ajuns în salonul rezervat de partenerul meu, un salon unde să fim doar noi trei. Bebelușul era deja acolo cu o asistentă. Cum noi nu ne-am așteptat să vină bebe atât de repede, partenerul a fugit până acasă după lucrurile de care aveam nevoie. Însă cât a fost plecat, a apărut o problemă și o asistentă l-a sunat să se întoarcă de urgență.
A doua operație de urgență
Nu știu ce s-a întâmplat, dar am avut un cheag de sânge și a trebuit să fiu din nou operată. O altă operație, după prima operație, de cezariană, la interval de câteva minute. Am ajuns apoi iarăși la Terapie Intensivă, pentru ca abia apoi să fiu dusă în salonul rezervat.
Vreau să spun că mi-a fost greu și după prima operație, dar cu două operații a fost și mai greu. Dar mi-am făcut curaj să mă ridic singură ca să o iau pe bebelină, care a fost lângă mine zi și noapte, din clipa în care s-a născut. Cel mai important lucru pe care vreau eu să vi-l spun este că eu, care nu vorbeam franceză (foloseam Google translate când partenerul nu era lângă mine), am avut parte de un personal medical cu multă răbdare.
Așteptăm al doilea copil
Acum sunt din nou însărcinată. Pentru că așa am vrut noi, deși am citit articole care spun că după prima cezariană este bine să aștepți doi ani. Am avut o problemă la început de sarcină. La aproape două luni era să fac avort spontan, dar, mergând la urgență, într-o zi de duminică, am fost preluată imediat de un medic și am fost ajutată să nu pierd a doua sarcină. Am primit medicamente și totul a revenit la normal. Mi s-au recomandat analizele genetice, pentru a ne asigura că bebe nu are probleme, iar rezultatele au fost bune. Am un băiețel sănătos în burtică, pe care îl așteptăm cu multă nerăbdare.”
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în Franța, îți recomandăm să citești și:
- Naștere în Franța: „Am născut după 4 ore de travaliu, fără epidurală. Nu am plătit nici un euro pentru urmărirea sarcinii și naștere ”
- Naștere naturală în Franța. „Deși medicii mi-au interzis sarcina din cauza problemelor cu rinichii, am reușit să nasc natural, fără probleme”
- Naștere cu placenta accreta, în Franța. ”Am fost între viață și moarte. În 24 de ore m-au operat de 4 ori”