Distanță mică între sarcini. „Am 20 de ani, 3 copilași și aș vrea să mai adopt unul”

O distanță mică între sarcini nu ridică neaparat probleme, mai ales în cazul mamelor tinere.

Theodora Fintescu, redactor
mamă cu trei copii
Când fetița mijlocie a avea două luni, mămica a rămas din nou însărcinată

Cititoarea noastră Amalia I. ne-a trimis poveștile de naștere ale celor trei copii ai ei, experiența fiind una inedită, ea având distanță mică între sarcini. Redăm poveștile de naștere, așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

”Mi-am cunoscut iubirea prin 2015, iar în 2017 am hotarât să facem un bebe, cu toate că eu eram foarte mică, având doar 17 ani. Am rămas însărcinată prin luna aprilie, iar pentru noi a fost o bucurie extrem de mare, dar și panică, gândindu-mă cum am să îi spun mamei mele, știind că mă va împinge să fac avort.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Prima naștere, la 17 ani

Am hotărât cu soțul să îi spunem mai târziu, așa că ea a aflat undeva prin august, eu având deja 5 luni de sarcină. A fost mult mai ok decât mă așteptăm. Pe 3 ianuarie a început să mă doară puțin spatele, nu am băgat asta în seamă, dar a doua zi, de dimineață, am văzut că eliminam dopul gelatinos.

Nu aveam contracții mari și nici foarte dese. Seara, pe la 22:15, au început să mă ia durerile mai mari, iar pe la 04:20 am ajuns la spital, având dureri groaznice. Am născut la 14:45 un băiat perfect sănatos, de 3.720 gr. Era 06.01.2018.

Fratele cel mare

Timpul a decurs extrem de repede, iar eu, într-o zi, am văzut că începeam să amețesc și să am grețuri, așa că am hotărât să mă duc la un control de rutină.

Am aflat atunci că eram iarăși însărcinată, în 15 săptămâni, având menstruație peste sarcină și un băiat de 1 an și 4 luni acasă. Am decis să îl păstrăm și pe bebe doi și aflasem că este băiețel. Pe 22 noiembrie 2019, dimineața, m-au luat durerile, iar seara, la 17:15, am născut un copil de 4.100 gr, natural. Era fetiță, cu toate cu toată sarcina mi s-a spus că ar fi băiat.

Sora mijlocie

În luna februarie a anului 2020, văzând că nu mi-a venit menstruația, am decis să fac un test de sarcină, iar rezultatul a fost pozitiv, chiar dacă eu născusem de două luni. Am vrut să fac avort, gândindu-mă că nu o să mă descurc, în schimb, căutând pe internet o clinică pentru a face avort, am dat de o doamnă care m-a încurajat să păstrez sarcina, explicându-mi riscurile unei întreruperi.

Nu mi-am dorit acea sarcină și m-am împăcat foarte greu cu ideea de a avea 3 copii cu diferențe între vârste așa mici (1 an și 10 luni, respectiv 11 luni). Pe data de 30 septembrie, dimineața, m-am internat pentru cezariană, eu având 41+5 z. Neavând vreun simptom de sarcină, am vrut să merg la baie când, în mijlocul salonului, la 12:30, mi s-a rupt apa, iar la 15:35 am născut, tot natural, o altă fetiță, de 4.100 gr.

Sora cea mică

Acum îi iubesc extrem de mult și eu și soțul meu si mă miră faptul că încă îmi este ușor, având 20 de ani în prezent și 3 copilași. Ne mai dorim un bebe și ne-am gândit ca peste 2 ani să adoptam un băiețel”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă te interesează să citești și alte experiențe ale mamelor care au experimentat o distanță mică între sarcini, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa