Covid în săptămâna 39 de sarcină. „Am fost obligată să nasc prin cezariană, iar copilul l-am văzut doar de la distanță”

Mămica și-a putut ține copilul în brațe după 8 zile de la naștere, când testul Covid a fost negativ.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă cu coronavirus
Mămica a fost dusă la spital și de la spital acasă cu ambulanța.

O cititoare Totul Despre Mame, care a făcut Covid în săptămâna 39 de sarcină, ne-a scris cum s-au modificat planurile ei de naștere imediat după ce testul i-a ieșit pozitiv și cum au decurs nașterea și spitalizarea ei la maternitatea din Lupeni, județul Hunedoara. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Povestea noastră începe într-o zi de joi, 19 noiembrie 2020. M-am prezentat la spitalul din Hunedoara pentru a mi se face testul Covid și restul analizelor, plus controlul de rutină, dat fiind faptul că eram în săptămâna 39 de sarcină. Doamna doctor care îmi monitorizase sarcina a verificat și dacă am contracții și, pentru că nu aveam, m-a lăsat să plec acasă. După- masă, la ora 17, m-a sunat doamna doctor să îmi spună că rezultatul testului Covid este pozitiv și că trebuie să intru în carantină.

Testul pozitiv de Covid în săptămâna 39 de sarcină m-a obligat la cezariană

Supărată din cauza rezultatului la test, nu am putut dormi toată noaptea, iar dimineața nu am reușit să mănânc nimic. La ora 10, m-a sunat doamna doctor ginecolog și mi-a spus să mă pregătesc, că va veni o ambulanță și mă va duce la un alt spital, cel din Lupeni, pentru a sta sub supraveghere medicală. A venit ambulanța, iar după un drum de două ore am ajuns la Lupeni. Am intrat la camera de garda, acolo mi s-au luat iar analize și am fost dusă într-un salon în care era o mamică operată, tot pozitivă si ea.

A venit o asistentă și mi-a spus să mă pregătesc pentru operația de cezariană. Eu voiam să nasc natural, ca la prima sarcină, însă asistenta mi-a spus că toate gravidele pozitive nasc prin cezariană. Am intrat în sala de operații, unde erau multe cadre medicale, iar la ora 16:17 minute, în data de 20.11.2020, s-a născut cel de-al doilea băiețel al meu, cu greutatea de 3,500 gr și 50 cm. Nu am putut să îl ating, mi-a fost arătat de la distanță de o asistentă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Mulțumesc medicilor și asistentelor pentru grijă și încurajări

Am fost dusă înapoi în salon, iar acolo a venit o asistentă și a stat o perioadă lângă mine, m-a monitorizat după operație și mi-a pus perfuzii. Deoarece eram pozitivă, nu puteam să am bebelușul lângă mine, dar asistentele de la neonatologie și doctorițele, foarte amabile și dragute, ne trimiteau poze în fiecare zi și ne sunau când puteau, să ne spună ce fac bebelușii. Am stat internată 7 zile, iar când testul a fost negativ am fost trimisă acasă cu ambulanța.

Copilul a mai rămas o noapte la spital, urmând ca în următoarea zi să meargă cumnații mei după el, soțul fiind și el în carantină. În sfârșit, după 8 zile de la naștere mi-am putut strânge și eu bebele în brațe. Mulțumesc medicilor și asistentelor de la neonatologie pentru toata grija și dedicarea cu care s-au ocupat de bebelușul meu și le mulțumesc pentru că, prin cuvintele lor frumoase și cu ajutorul pozelor cu bebelușii, ne-au făcut să fim tari pentru copiii noștri și să fie mai ușoară separarea de ei. Le mulțumesc și asistentelor și medicilor de la obstetrică-ginecologie pentru toată grija purtată. Am fost foarte mulțumită de experiența mea la Spitalul Municipal Lupeni”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea mămicii diagnosticate cu Covid în săptămâna 39 de sarcină, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa