Covid după naștere. „Copilul a rămas în spital, iar eu m-am izolat acasă. În timpul acesta, tata a murit, răpus de COVID”

Nou născutul a stat în spital până a ieșit mama lui din carantină.

Theodora Fintescu, redactor
mama si fiu
Băiețelul nu a apucat să-și cunoască bunicul, care a pierdut lupta cu coronavirusul la scurt timp după nașterea micuțului.

Cititoarea noastră Gabriela, care a născut în februarie 2021, ne-a povestit venirea pe lume a fiului ei, precum și experiența ei legată de îmbolnăvirea de COVID după naștere, urmată de moartea tatălui, din cauza aceleiași boli. Gabirela a născut la Spitalul Mavromati din Botoșani. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Într-o seară rece de februarie, în timp ce eram la bucătărie, preparând cina cu soțul meu și citind pe telefon etapele de travaliu, dintr-o dată mi se rupe apa. M-am speriat, soțul meu la fel, m-am schimbat și i-am trimis doamnei doctor care mă monitoriza un mesaj, pentru a ști că mi s-a rupt apa.

Cezariană de urgență

Am plecat spre camera de gardă, unde am aflat că, din fericire, doctorița mea era de gardă în acea noapte. Ajunsă la maternitate, m-au preluat niște doamne asistente și infirmiere, timp în care mi s-au adus niște acte să le semnez și mi s-a făcut un test COVID. M-a chemat doamna doctor în cabinetul de consultație, m-a consultat și a rămas fără cuvinte, timp în care a mai venit un medic să mă consulte. Decizia finală: cezariană de urgență.

Am fugit în urma doamnei doctor către sala de operație, unde am fost pregătită pentru cezariană, proces în care nu am simțit absolut nimic din cauza contracțiilor. Operația de cezariană a decurs repede și frumos, copilul s-a născut la ora 21:10, având 3,030 gr, și mi-a fost arătat de la distanță, din cauza protocolului cu COVID-ul. La finalul operației, doctorița mi-a spus că bebelușul nu a putut fi scos altfel, deoarece a venit cu mânuța înainte. Eram foarte dezamăgită, căci îmi doream o naștere naturală.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am rămas pe secția ATI, așteptând ca dimineață să primesc rezultatul testului COVID ca să îmi vad băiețelul. Șocul mi-a fost mare când rezultatul a fost pozitiv. Au venit două infirmiere să mă transfere spre o secție COVID, singură, fără copil. Durerea nu putea fi mai mare de atât, fiind și tatăl meu internat de COVID la un alt spital, cu o formă destul de gravă. Plângeam și mă rugam să lupte, să treacă cu bine și să ne revedem cu toții. 5 zile s-au scurs repede.

Nu era de ajuns durerea despărțirii de copil, mi-am pierdut și tatăl

Am ajuns acasă cu o ambulanță, copilul rămânând singur în maternitate, pentru că eu trebuia să mă izolez. Luam medicamente acasă la recomandarea doctorului, îmi făceam anticoagulante singură în burta, zilnic. La 2 zile de la externare, dimineața, la ora 6, m-a sunat mama, țipând, plângând și spunând: „Tata nu mai este!”. Am sărit din pat și am izbucnit în plâns. Nu era de ajuns durerea despărțirii de copil, că mi-am pierdut și tatăl!

Simptomele de COVID erau destul de grave încât să nu îmi dea posibilitatea de a ajunge la înmormântarea propriului tată. La 2 săptămâni de la naștere, m-am dus să îmi iau copilul din maternitate. Era slab, dar l-am pus pe picioare în două săptămâni. Nașterea în sine a decurs bine, însă trauma trăită nu va fi depășită ușor. Au trecut 10 luni și încă mai retrăiesc perioada fatidică zi de zi! Închei prin a spune ca medicii s-au ocupat de mine excelent și le mulțumesc pentru tot ce au făcut”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă te-a impresionat această poveste de naștere, scrisă de o mamă diagnosticată cu Covid după naștere, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa