Cezariană la Spitalul Premiere din Timișoara. „Am ajuns la spital cu sângerare provocată de dezlipirea placentei. Medicii mi-au salvat copilul”

Femeia a ajuns la spital cu sângerare și contracții, iar medicul a decis că e nevoie de cezariană de urgență.

Theodora Fintescu, redactor
cezariana la privat in timisoara
Aflată la a doua naștere, mama era convinsă că cea de-a doua cezariană va semăna cu prima. Lucrurile nu au stat însă așa.

  O cititoare TDM care a născut prin cezariană la Spitalul Premiere din Timișoara ne-a scris povestea nașterii celui de-al doilea copil, o experiență diferită de ceea ce își imagina. Ea spune că nu regretă nicio clipă suma plătită pentru a naște la privat și crede că intervenția rapidă a medicilor i-au salvat copilul. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „În anul 2022 am născut pentru a doua oară la Spitalul Premiere din Timișoara. Prima naștere a avut loc în 2020, cu același medic, dr. Simedrea. Fusese o operație cezariană la cald, pe timp de zi, cu contracții ușoare sesizabile pe CTG din seara anterioară. Am născut atunci un bebe mare, sănătos, iar eu am fost o mămică fericită care s-a recuperat nespus de repede. Trebuie să recunosc că, deși efortul financiar este considerabil, am ales să nasc la privat și pentru normalitatea cu care ar trebui tratate femeile, de fapt, în orice maternitate.

  Bebe 2 mi-a dat toate planurile peste cap

  Revenind la cea de a doua naștere, mă așteptam să fie la fel de împlinitoare ca prima, deși se tot vehiculează că doar nașterile naturale sunt împlinitoare, lucru cu care nu sunt de acord. Cunoșteam deja procesul, personalul, nu aveam de ce să am emoții. Scenariul din mintea mea arăta așa: povestim și glumim puțin în timpul operației, îl văd pe bebe în secunda 2 de viață, îl urmăresc cu privirea până îl curăță, îi simt pielea lipită de a mea, îi vorbesc până se oprește din pâns și îi promit că ne vedem peste 30-40 minute în salon.

  Dar, surpriză! Bebe nr. 2 a dat totul peste cap. La 38 de săptămâni, într-o noapte cu insomnie, la ora 2:30 l-am simțit că se mișcă mai tare decât de obicei și chiar am simțit ceva ca o lovitură puternică. La un moment dat, am simțit ceva cald pe picior. M-am gândit: „Asta e, mi s-a rupt apa, sunt bucuroasă, ne cunoaștem mai repede”. De fapt, sângeram, și atunci am început să îmi fac griji. Mi-am anunțat medicul că plec spre spital. Între timp, mi-am dat seama că mișcarea puternică de mai devreme era o contracție, pentru că au venit altele la fel, tot mai dese și mai intense. Încă speram totuși la o naștere liniștită.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  A fost nevoie de anestezie generală

  La ora 3 am ajuns la spital, noroc că aveam un test Covid PCR negativ făcut înainte cu o zi și puteam să intru în contact cu bebe fără să mai aștept. M-a preluat medicul de gardă, m-au pregătit pentru cezariană în timp ce eu sângeram tot mai tare, iar contracțiile erau foarte dureroase și dese. Anestezistul mi-a dat vestea că mi se va face anestezie generală, pentru că nu trecuse suficient timp de la tratamentul cu Clexane pe care l-am urmat toată sarcina.

  Atunci m-am panicat cu adevărat pentru că nimic din ce plănuisem eu nu avea să mai urmeze. La ora 4 a intrat medicul în sala de operație, m-a liniștit, iar la 4:30, aveam să aflu că am născut un băiețel mare și sănătos. Băiețel care probabil ar fi avut altă soartă dacă personalul maternității Premiere nu se mișca atât de rapid, pentru că sângerarea provenea de la dezlipirea placentei care urma să îl lase pe bebe fără oxigen în scurt timp.

  L-am văzut abia dimineața, după ce am fost mutată în salon. Deși nașterea nu a fost cum mă așteptam, mă bucur că totul s-a terminat cu bine. Nu voi regreta nici o clipă banii dați pentru a naște la privat, cred că au făcut diferența între viață și moarte, și îi voi fi mereu recunoscătoare domnului dr. Voicu Simedrea pentru profesionalismul, dăruirea și omenia cu care își exercită meseria. Datorită dânsului suntem o familie împlinită”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la Spitalul Premiere din Timișoara, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa