Cezariană la Spitalul Județean Constanța. „Personalul s-a purtat foarte frumos cu mine și totul a decurs bine”

Deși îi era teamă că se va recupera greu după cezariană, Georgiana și-a revenit repede.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitatea din Constanța
Nașterea și recuperarea au fost ușoare, chiar dacă a fost vorba de cezariană.

  O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere prin cezariană la Spitalul Județean Constanța, dorind să le încurajeze pe gravidele care vor naște în același loc. Ea spune că a fost bine tratată atât în timpul operației, cât și după, iar recuperarea a fost rapidă. Redăm povestea de naștere integral, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Mă numesc Georgiana, sunt o mămică tânără care a născut acum puțin timp la Spitalul Județean Constanța. Scriu această poveste pentru a le da curaj mămicilor care, dintr-un motiv sau altul, trebuie să nască prin cezariană.

  Am născut cu medicul de gardă

  Eram programată pentru naștere într-o zi de miercuri, dar bebe a vrut să vină mai devreme. Duminica seara am început să am contracții puternice, iar când am ajuns la spital mai aveam puțin și nășteam natural. Medicul care mi-a monitorizat sarcina nu era, așa că a trebuit să nasc cu medicul de gardă. Deși eram speriată, am fost liniștită de personalul medical.

  M-au băgat în sala de operație rapid, iar pe tot parcursul operației medicii și asistentele au vorbit cu mine. A fost o atmosferă relaxantă și toată lumea s-a purtat foarte frumos. La 12.00 noaptea am născut un băiat perfect sănătos. Nu mi l-au pus la piept, doar mi l-au arătat. În acea noapte, am fost pusă să aștept într-o cameră din blocul post operator, iar la un interval de 2-3 ore o asistentă venea să mă verifice.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

  M-au învățat să alăptez

  A doua zi am fost mutată într-o rezervă unde am stat singură, iar spre seara mi-au adus și copilul. Țin să menționez că pe tot parcursul spitalizării asistentele de la bebeluși au fost foarte atente cu noi, m-au învățat cum să îmi îngrijesc nou născutul și cum să alăptez corect.

  Sunt foarte mulțumită de cum am fost tratată. Iar referitor la operația de cezariană, precizez că recuperarea a fost una ușoară, nu am avut dureri mari, cu toate că mi s-a spus să mă aștept la asta, dar ține de fiecare dintre noi cum percepem durerea. Am născut la stat și a decurs totul bine, deci se poate!”

  Recuperarea mamei a fost rapidă

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere prin cezariană la Spitalul Județean Constanța, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa