Cezariană la spitalul din Ploiești. „După o formă agresivă de Covid și un diabet dobândit în sarcină, am născut o dolofănică de 4,600 kg”

Mama a aflat că este însărcinată întâmplător, la o ecografie făcută post Covid. La fel ca la sarcina anterioară, a avut menstruație chiar și în sarcină.

Theodora Fintescu, redactor
naștere prin cezariană la Ploiești
În ciuda problemelor mamei din timpul sarcinii, fetița s-a născut perfect sănătoasă.

  O cititoare Totul Despre Mame, care și-a născut cel de-al patrulea copil prin cezariană la spitalul din Ploiești, ne-a scris cu ce probleme s-a confruntat în sarcină, cum le-a depășit și cum a decurs nașterea. Redăm povestea mămicii, așa cum a fost scrisă de ea:

  „Sunt mămică de patru pitici, doi băieți și două fete: o pereche mare de 12 și 10 ani și o pereche micuță, de 4 ani și de 9 luni. Voi povesti cum au decurs sarcina și nașterea celui mai mic dintre copii.

  Însărcinată, dar cu menstruație normală

  În data de 23 decembrie 2021, am fost diagnosticată cu o formă foarte agresivă de Covid. Eram însărcinată atunci, însă nu știam acest lucru. Am ajuns la spital cu saturație 83 și am început un tratament agresiv. Am fost internată în spital timp de două săptămâni, m-am externat în data de 5 ianuarie, iar în februarie am mers la un control post Covid. Doamna doctor care m-a tratat mi-a făcut ecografie și a descoperit că sunt însărcinată.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  Cu toate acestea, eu aveam menstruație regulată, însă la fel mi s-a întâmplat și la sarcina anterioară: menstruație normală, iar eu, însărcinată. M-am programat la ginecolog, iar la control am aflat că totul este bine, iar fătul era doar puțin mai mic decât ar fi trebuit. M-a trimis să fac ecografiile morfofetale, însă am refuzat. Știind prin ce am trecut, îmi era teamă să nu aflu ceva rău și mi-am zis că, indiferent cum se naște, e copilul meu.

  Am întâlnit în spital oameni empatici și înțelegători

  În perioada Covidului, m-am ales și cu un diabet, și ajunsesem de făceam 4 injecții cu insulină pe zi. Am mers la toate controalele necesare (cu excepția ecografiilor morfofetale), iar când a fost să nasc, pentru că existau riscuri, am fost trimisă la maternitatea din Ploiești. Acolo, nu știam niciun medic, însă m-a preluat un om minunat, care s-a purtat cu mine de parcă mi-ar fi monitorizat întreaga sarcină.

  M-am internat în data de 22 iunie, mi s-a făcut ecografie și m-au pregătit pentru operația de cezariană de a doua zi. În data de 23 iunie s-a născut prin cezariană minunea mea Sânziana Natalia, o dolofănică de 4, 600 kg și 51 de cm. S-a născut sănătoasă și nu există zi în care să nu îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru ea. Medicul care a avut grijă ca noi să fim bine se numește Karaouni Ali. Știu că unele mămici blamează maternitatea Ploiești, dar eu am avut ocazia să întâlnesc oameni empatici și înțelegători, cărora le mulțumesc că au avut grijă de mine și de copilul meu”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă te-a impresionat această poveste de naștere prin cezariană la spitalul din Ploiești, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa