Cezariană la spitalul din Lugoj. „Asistentele și infirmierele mi-au rămas prietene”

După o sarcină petrecută mai mult în pat, cu tratament, Patricia a născut, prin cezariană, un băiețel sănătos.

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere prin cezariană
O experiență de naștere frumoasă, a unui băiețel mult așteptat. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Patricia, care a născut prin cezariană la spitalul din Lugoj, ne-a scris experiența ei, dorind să le încurajeze pe gravidele care urmează să nască într-un spital de stat. Ea spune că s-a simțit ca la privat, iar personalul i-a depășit așteptările. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„După un avort spontan, Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile și ne-a dăruit cadoul după care tânjeam. Bucuria a fost mare, până la 12 săptămâni când, după o hemoragie groaznică apărută la ora 5 dimineața, am crezut că se repetă povestea din anul anterior. Am mers de urgență la spitalul din Lugoj, unde am dat peste un medic extrem de bun și un înger de om, dr. Doran Dan.

Uterul, afectat de două cezariene anterioare

M-a consultat, colul nu era nici deschis și nici scurta , mi-a făcut ecografie și a constatat că am un hematom de 17 mm. Am luat tratament până la 30 de săptamani și repaus la pat. În săptămâna 20, am aflat că vom avea un băiețel, și bucuria a fost și mai mare.

Am rămas sub monitorizarea domnului doctor Doran Dan, de la Spitalul Municipal Dr. Teodor Andrei din Lugoj. La 30 de săptămâni, medicul mi-a spus că, din cauza celor două cezariene anterioare, uterul a început să se subțieze. Mi-a programat cezariana, iar într-o zi de marți, 12 aprilie 2023, m-am prezentat la spital pentru internare. O infirmieră tare draguță mi-a dat cămașa de spital, mi-a prezentat salonul, și am așteptat cumințică întâlnirea cu băiețelul meu, Lucas Andrei.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am avut parte de cele mai bune asistente și infiermiere

A venit doamna asistentă, am semnat actele de internare și pentru toate procedurile, mi s-a explicat ce va urma, iar la ora 10.50 am plecat spre blocul operator. Acolo erau medicul meu, dr. Doran, medicul anestezist Dan Cliciovan, mâna a doua- dr. Flaviu Bodnar, asistentele, infirmierele și dr. neonatolog Poclid Ileana. Era totul igienizat, curat și steril și toată lumea se pregătea să îl primească pe bebe cu brațele deschise.

La ora 11.20, l-am auzit pe medic spunând: „Gata, ia uite ce fecior mare ai!” Și, într-adevăr, avea 49 cm și 3, 600 kg. Operația a decurs perfect, iar de când am fost dusă în salon am avut parte de cele mai bune asistente și infirmiere. Cu patru asistente, două de la Ginecologie și două de la Neonatologie, am legat o prietenie puternică și mi-au rămas ca patru surori.

Ele mi-au făcut săptămâna frumoasă și m-au ajutat să depășesc faptul că de Paște nu am fost acasă, cu familia mea. Mergeți cu încredere la spitalele de stat, nu sunt peste tot condiții rele și personal neinteresat. Eu am găsit o curățenie de nedescris, ca într-un spital privat, și personalul a fost unul calificat și profesionist.”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă te-a impresionat această poveste de naștere prin cezariană la spitalul din Lugoj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa