Cezariană la Râmnicu Vâlcea. „Nu mai țipa așa! Ți-a plăcut să faci copil, acum taci!”

După un travaliu greu, cititoarea noastră a fost nevoită să nască prin cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
copii născuti la maternitatea din braila
Mămica spune că asistentele au fost lipsite de compasiune, însă medicul cu care a născut s-a purtat exemplar.

Cititoarea noastră Nicoleta ne-a trimis poveștile ei de naștere prin cezariană la Râmnicu Vâlcea, unde au venit pe lume ambii copii. Prima sarcină a fost marcată de un travaliu lung și chinuitor, marcat de suferință, de indiferența și vorbele acide ale asistentelor din acea tură. Redăm cele două povești de naștere prin cezariană la Râmnicu Vâlcea, așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

”Acum aproximativ 4 ani am născut la Maternitatea Râmnicu Vâlcea un baietel minunat, în ciuda experiențelor avute în maternitate. Am avut o sarcină fără probleme, monitorizată timp de 9 luni de un doctor minunat, un om de nota 1.000. Din păcate pentru mine, când am mers la maternitate să nasc deoarece începusem să pierd dopul gelatinos, dânsul nu era de gardă.

Aveam dureri insuportabile și eram singură

Am ajuns acolo, m-au internat și de la ora 9 dimineața până la ora 3 noaptea nu am avut niciun fel de dureri. La ora 3 mi s-a făcut puțin rău și aveam senzatia că atunci voi naște. A venit o doamnă asistentă, m-a dus la camera de monitorizare și acolo a început chinul!

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Durerile se măreau și mi se rupsese și apa. După vreo oră și jumătate de la sosirea mea în camera de monitorizare, aveam dureri insuportabile, iar asistentele de acolo nu îmi făceau nimic. M-au lăsat singură acolo și mai veneau din când în când și îmi spuneau: „Nu mai țipa asa, că sperii celelalte paciente! Ți-a plăcut să faci copil, acum taci și stai liniștită, că tu nu ești de născut acum!

După 2 ani, am născut din nou

Am început să plâng și am țipat la ele să cheme doctorul de gardă să mă bage în cezariană, că eu nu mai pot! De dilatat, nu m-am dilatat mai deloc! Într-un sfârșit, pe la ora 6 dimineața, a venit doamna doctor care era de gardă în acea seară și m-a băgat în cezariană.

Atât de mult m-am ușurat când am auzit-o spunând: „Ridică-te încet! Mergem în sala de cezariană!” În scurt timp, a fost adusă pe lume prima mea minunăție, un băiețel frumos și sănătos, pe nume Nicolas.

La aproximativ 2 ani, a venit cea de-a doua minune din viața noastră, fetița pe nume Eva care, din fericire pentru mine, a avut norocul ca, în ziua nașterii să fie de gardă domnul doctor Ovidiu Cărbunaru. Dumnealui mi-a monitorizat ambele sarcini și vreau să îi mulțumesc încă o dată pentru profesionalism și comportamentul minunat!

Dacă ar fi să recomand cuiva o naștere prin cezariană la Maternitatea Râmnicu Vâlcea, l-aș recomanda pe domnul doctor cu drag!”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la Râmnicu Vâlcea, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa