Cezariană la Medlife Grivița. „Cezariana nu este bau-bau! După o săptămână, eram ca nouă”

Georgiana a avut parte de o naștere ușoară, fără complicații, a beneficiat de ajutor în maternitate și s-a recuperat foarte repede.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la medlife
Mama a alăptat încă din maternitate, cu sprijinul unui consultant în alăptare. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Georgiana, care a născut prin cezariană la Medlife Grivița, ne-a scris experiența ei, dorind să le încurajeze pe mamele care sunt speriate de operație și de recuperare. Experiența ei a fost una pozitivă, atât în privința nașterii, cât și a perioadei de refacere. Redăm integram povestea mămicii, așa cum a fost scrisă de ea:

„Pentru că am citit destul de multe articole în care sunt prezentate povești înduioșătoare, cu recuperare grea și anevoioasă, vreau să vă trec în revistă și experiența mea, o naștere ușoară, cu îngrijire ca în străinătate. Am născut prin cezariană la Medlife Grivița, iar modul nașterii a fost alegerea mea! Și a fost o alegere bună, pentru că naștere și recuperarea au fost foarte rapide.

Consilier în alăptare, masaj și mâncare bună

La ora 6 m-am prezentat la spital pentru internare, iar la ora 8:39 a venit pe lume minunea mea. Operația în sine a fost foarte rapidă, undeva la 20 -25 de minute. Copilul a fost pus la pieptul meu, am stat, ne-am cunoscut și iubit. Nimic nu a fost grăbit. Încă din prima zi m-am ridicat din pat, iar durerea a fost una
suportabilă.

Am petrecut trei nopți în spital, iar în această perioadă am avut parte de consilier în alăptare, de masaj și de mâncare bună. Lactația s-a declanșat de la sine, în cantitatea necesară și rapid. Pot să spun că la o săptămână după cezariană eram ca nouă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Indiferent cum este nașterea, mama este tot mamă

Scriu aceste rânduri pentru că sunt viitoare mame care vor naște prin cezariană, fie pentru că aleg, fie pentru că e necesar acest lucru, care sunt foarte speriate de recuperarea grea de după. Aș vrea însă ca ele să știe că sunt și cazuri fericite, multe chiar. Spun acest lucru atât din experiența mea, cât și din cele ale prietenelor mele. Fie că este o alegere sau este impusă de probleme medicale, cezariana nu este bau-bau.
Și indiferent de cum este nașterea, mama este tot mamă”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut ac eastă poveste de naștere prin cezariană la Medlife Grivița, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa