Cezariană la maternitatea din Târgoviște. „M-am simțit batjocorită. Medicul i-a spus anestezistului că dacă se uită la mine nu îi mai trebuie femeie”

Când a născut, femeia avea 43 de ani, motiv pentru care una dintre doctorițele cu care a intrat în contact i-a spus că nu ar mai fi trebuit să facă copii. Comentariile din timpul cezarienei au fost si mai acide.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut maternitatea târgoviște
Alexandru Gabriel s-a născut la maternitatea din Târgoviște în septembrie 2022.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere prin cezariană la maternitatea din Târgoviște, o experiență care a lăsat-o cu un gust amar din cauza modului în care spune că a fost tratată de către personalul maternității. Femeia spune că medicul care a operat-o a făcut o serie de comentarii nepotrivite legate de felul în care arată și de greutatea ei. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Citind poveștile cititoarelor dumneavoastră referitor la nașterea în maternitatea din Târgoviște, am decis să povestesc și eu experiența mea. O experiență dureroasă, care a lăsat urme adânci în sufletul meu, deși am avut parte și de o mare bucurie văzându-mi fiul sănătos și voinic. Eu sunt o femeie grasă, iar în momentul sarcinii aveam 43 de ani.

Tensiunea mare a determinat cezariana de urgență

Când am rămas însărcinată eram împreună cu soțul în Olanda unde, din cauza vârstei, am făcut toate controalele necesare, ecografii o dată la două săptămâni, test de glucoză, analize și tot ce a fost necesar. Am venit în România, dorindu-mi să fiu alături de familia mea și de celălalt fiu al meu în momentul nașterii. M-am internat la maternitatea din Târgoviște pe data de 13 septembrie 2022.

Imediat după internare, medicul de gardă m-a chemat la o ecografie. Era o doctorita atât de lipsită de empatie, care mi-a spus că nu poate găsi fătul din cauza grăsimii, că am preeclampsie și că nu trebuia să mai fac copii la vârsta mea. Apoi m-au trimis într-un salon și nu a mai venit nimeni la mine până a doua zi. Pe data de 14.00, a venit alt doctor, bărbat de data aceasta, care m-a anunțat că mi se va face cezariană de urgență, întrucât valorile tensiunii arteriale sunt foarte mari.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nu pot uita durerea fizică și pe cea psihică din maternitate

Am intrat în sala de operație, mi s-a făcut anestezie în coloana și apoi cezariană. În timpul operației, doctorul i-a spus anestezistului să se uite bine la mine, că nu-i va mai trebui femeie. M-au batjocorit toată operația legat de greutatea mea. A venit pe lume minunea mea, Alexandru Gabriel, și apoi am fost cusută și dusă înapoi.

A doua zi, mi-a fost adus copilul și m-am lovit din nou de lipsă de empatie, de data aceasta din partea asistentelor de la Neonatologie. Experiența a fost foarte grea pentru mine, deoarece am avut tensiune mare și mi-a fost foarte rău după naștere. După două zile, am plecat acasă împreună cu minunea mea iubită.

Mi s-a sugerat să fac controalele de după operație la clinica privată unde lucra doctorul care m-a operat. Am renunțat și le-am făcut în altă parte, unde mi s-a spus că plaga nu a fost toaletată corect în spital. Bebe are acum aproape 6 luni, dar eu nu pot uita experiența, durerea fizică și pe cea psihică din maternitate. Norocul meu a fost familia mea și soțul meu, care s-au ocupat de mine și de bebe, iar acum suntem foarte bine”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la maternitatea din Târgoviște, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa