Cezariană la maternitatea din Galați. „Am sângerat extrem de mult, după două ore și jumătate au reușit să închidă operația”

Cezariana a fost una cu complicații, mama riscând să rămână fără uter.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la galați
Mama ar fi vrut să nască natural, însă procedurile de inducere a nașterii au eșuat, așa că a ajuns la cezariană.

Cititoarea noastră Liliana, care a născut prin cezariană la maternitatea din Galați, ne-a scris cum au decurs nașterea și spitalizarea și ce provocări a avut de depășit. Operația ei a fost complicată, iar recuperarea, destul de greoaie, însă a avut parte de sprijin și a reușit să se externeze în formă bună, după 5 zile de spitalizare. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Liliana, am 30 de ani și am născut pe 4 martie 2023, o fetiță, la Spitalul Județean din Galați, cu doamna doctor Gheorghiță Iulia. Sarcina mea a fost una foarte ușoară, fără grețuri, fără mâini și picioare umflate. Am născut la 41 de săptămâni, prin cezariană de urgență, după mai multe încercări de naștere naturală.

Prima încercare de inducere a nașterii a eșuat

M-am internat pe data de 27 februarie, la îndrumarea doamnei doctor, pentru inducerea nașterii. Prima încercare de inducere a fost pe data de 28, cu ajutorul unui balon Foley. Mi s-a introdus balonul și mi s-a spus să mă plimb. Am făcut vreo 4 km prin spital, plus scări urcate, iar la finalul celor 12 ore cu balonul am rămas doar cu o tentativă eșuată și controale dureroase pentru monitorizarea dilatației.

A doua încercare a fost pe data de 4 martie, prin ruperea membranelor și perfuzie cu oxitocină. Au început contracțiile, iar după 5 ore cu zero dilatație doamna doctor a stabilit că îmi va face cezariană. Mi s-au explicat toate procedurile, iar apoi am intrat în sala de operație. Anestezia a fost ușoară, nici nu am simțit-o, iar după 5 minute a apărut minunea de fetiță, care țipa cât o țineau plămânii, și care a primit nota 9.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am cerut 7 pături ca să nu-mi mai fie frig

La o oră după intervenție, eu eram tot pe masa de operație, destul de liniștită, pentru că aveam toată încrederea în medic. La un moment dat, am început să tremur ca și cum eram într-un congelator. Am primit o pastilă pe care să o țin sub limbă, mă simțeam somnolentă și îmi era frig. Medicul încerca să îmi salveze uterul, care era plin de varice. Am sângerat extrem de mult și abia după 2 ore și jumăte a reușit să mă închidă.

Am fost transferată la Terapie Intensivă, unde am cerut vreo 7 pături ca să nu îmi mai fie frig. Am tremurat vreo 5 ore, timp în care mi-au pus un sac de nisip și gheață pe burtă, precum și foarte multe perfuzii. Nu am simțit nicio durere din cauza sacului.

Durere puternică la ridicarea din pat

După o noapte petrecută în Terapie, au venit asistentele să mă ajute să mă ridic din pat. Am simțit atunci că am fost tăiată în două și cusută, a fost o durere extremă și cu greu am reușit să stau în cărucior. Am mers într-o rezervă privată unde, după o oră, mi-au adus bebelușa. Am stat 5 zile în spital, ne-au făcut toate analizele și pe mine m-au pus pe picioare. Țin să le mulțumesc tuturor cadrelor medicale, care s-au purtat exemplar, îngerului nostru, doamna doctor Gheorghiță Iulia și nașei noastre, care ne-a fost alături în acea perioadă.”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa