Cezariană la maternitatea din Brașov. „În sala de operație, toți erau cu zâmbetul pe buze”

Deși a fost sfătuită de prieteni să meargă la un spital privat, Ana a ales maternitatea de stat și nu a regretat nicio clipă.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la Brașov
Pentru că a născut în pandemie, mama a ales să stea singură, în rezervă. FOTO: Arhiva personală

Cititoarea noastră Ana, care a născut prin cezariană la maternitatea din Brașov, ne-a scris cum a decurs nașterea ei, dorind să le încurajeze pe gravidele care vor naște în aceeași maternitate. Deși sarcina nu a fost lipsită de probleme, a avut parte de medici implicați și empatici, care au știut să o sfătuiască și să o încurajeze. Redăm povestea de naștere prin cezariană la maternitatea din Brașov, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Vă voi povesti experiența mea pentru a încuraja mămicile din zona Brașov să nască la maternitatea de stat, unde sunt medicii profesioniști, asistente minunate și condiții sunt foarte bune. În anul 2021, pe 12 martie, am aflat că un puiuț mic a ales să îi fiu mămică. Mare bucurie și emoție, fiind un copil mult așteptat.

Analizele au arătat că am hepatită B și toxoplasmoză

Au urmat sfaturile de la cei apropiați, care sugerau să nasc la privat, unde, spuneau ei, eu și bebe ar urma să fim mai bine îngrijiți. Alegerea mea a fost însă alta. Îmi doream demult să ajung la domnul doctor Mircea Preda, iar acum aveam ocazia cea mai bună. Este un medic foarte căutat și foarte bun, ajungi mai greu sa găsești loc liber imediat, durează chiar și câteva săptămâni. Am sunat la cabinet, spunând că sunt însărcinată (nu știam exact în câte săptămâni), și am făcut programare într-o săptămână.

Emoțiile își spuneau cuvântul. Fiind la prima sarcină, nu știam nimic despre ce presupune noua aventură. Domnul doctor este un om minunat, cu un zâmbet cald, iar dacă eram speriată sau panicată, când vorbea cu mine îmi treceau toate fricile. Primul consult a fost ok, și a urmat un set mare mare de analize. Deși am o frică imensă de ace, pentru bebe mi-am învins teama. Analizele au arătat că am hepatită B și toxoplasmoză, iar acest lucru m-a făcut să intru în panică.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Asistentele veneau din oră în oră să mă verifice

Îmi doream foarte mult să alăptez, dar văzând hepatita b pozitiv m-am demoralizat puțin. Medicul ginecolog m-a trimis la un infecționist care m-a liniștit, spunându-mi că viremia este mică, așa că pot alăpta și că în primele 24 de ore bebe trebuie să primească un vaccin pe care l-am cumpărat singură, găsindu-l tocmai în Constanța.

Pe ultima sută de metri, s-a stabilit că voi naște prin cezariană, în data de 12 noiembrie, și că voi sta în rezervă, pentru că eram deja în pandemie și am considerat că e mai sigur așa. Când am ajuns dimineața la maternitate, cu emoții uriașe, tot personalul m-a întâmpinat cu căldură și zâmbetul pe buze. În sala de operații, aceeași atmosferă, domnul doctor mă încuraja, zâmbea și făcea glume, iar în câteva minute aveam puiul lângă mine. Asistentele, drăguțe, ne-au făcut poze și un video.

Minunea mea s-a născut la 13:25 și a avut 3, 900 kg și 52 cm. A doua zi, domnul doctor a venit să vadă cum mă simt, după care am fost transferă în rezervă și imediat a fost adus și puiuțul lângă mine. Mâncarea a fost foarte gustoasă, era curat, iar asistentele, minunate, veneau din oră în oră să vadă cum sunt și dacă am nevoie de ceva. Așadar, sfătuiesc gravidele cu toată dragostea și căldura să nască la maternitatea de stat. Mulțumesc din suflet domnului doctor Preda Mircea și întregului personal al maternității!”.

Ana și băiețelul ei, în rezervă

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere prin cezariană la maternitatea din Brașov, îți rezomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa