Cezariană la maternitatea din Brăila. „Casian a venit la un an și jumătate după ce am pierdut-o pe sora lui în săptămâna 38 de sarcină”

Theodora Fintescu, redactor
După o pierdere dureroasă, familia a avut parte și de bucuria supremă, prin venirea pe lume a lui Casian.

Cititoarea noastră Alexandra Iordache ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană la maternitatea din Brăila, la mai puțin de doi ani după ce mămica pierduse un copil chiar în ziua în care trebuia să îl nască. Alexandra ne-a povestit atât experiența dureroasă a morții micuței Alma Nicole, cât și pe cea fericită, a nașterii lui Casian. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră: 

„Trecuse exact 1 an și jumătate de la pierderea Almei Nicole și aveam deja luni bune încercând sa umplem golul lăsat, chiar dacă s-o uitam ar fi imposibil. Și minunea nu a  întârziat sa apară. Cu testul pozitiv în mână, eram fără cuvinte și lacrimile curgeau de fericire, dar și de spaimă. Aveam o frică intensă, mă întrebam dacă iar va fi la fel, mii de gânduri și scenarii de tot felul îmi veneau în cap. Aproape că nu mă puteam bucura de mugurașul ce îl aveam deja în burtică.

În luna a 7-a am făcut diabet gestațional

A început căutarea unui doctor. Îmi doream să îl găsesc pe acela care să își facă meseria, nimic mai mult. Am citit ici-colo recomandări în orașul Brăila și m-am oprit la dr. Tătaru. Și FOARTE bine am făcut.

Deși la prima vizită, în care i-am povestit istoricul, am fost “certată” fiindcă aveam ceva kg în plus, și mi-au fost puse anumite restricții alimentare, am rezonat foarte bine apoi. Totul a fost perfect, doar că în luna a 7-a mi-a ieșit diabet gestațional la analize și așa s-a complicat situația.

La 34 de săptămâni era încă totul ok, dar domnul doctor a decis să mă interneze pentru supraveghere la 34 de săptămâni+5 zile.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cărțile sunt disponibile pe ZYX Books.

La ecografia făcută la internare, s-a observat că brusc, în câteva zile, am făcut acumulare de lichid amniotic cauzată de diabetulul gestațional, iar domnul doctor a considerat că există iminență de ruptură de uter, dat fiind faptul că mai aveam o cezariană.

A doua zi după internare și 3 doze de dexametazonă, nu a mai riscat să aștepte nici măcar cele 36 de săptămâni și m-a operat de urgență. Și a venit pe lume minunea noastră, Nicholas Casian, într-o dimineață însorită de decembrie, cu nota 8 inițial.

Medicul nu s-a dezlipit de el până nu s-a stabilizat

Din păcate, nu am fost ferită totuși de emoții. Protocolul maternității spune că bebelușii
din mame diabetice sunt automat trimiși la etajul 4, la Terapie intensivă/ prematuri, pentru supraveghere.

La câteva zeci de minute, Casian a suferit o detresă pulmonara și saturația i-a scăzut brusc. Aici, al doilea medic minunat (după dr. Tătaru), doamna dr. Gheonea, care era de gardă, a avut grijă de el și nu a renunțat nici o clipă, nu s-a dezlipit de el până când nu s-a stabilizat.

Apoi, informându-se despre mine și știind prin ce trecusem cu mai bine de doi ani în urmă, a venit personal la patul meu în ATI și mi-a explicat cu blândețea unei mame ce se întâmplase și m-a asigurat că bebe va fi bine, orice ar fi. Și așa a fost.

Cezariană la maternitatea din Brăila, locul cu  profesioniști și oameni adevărați

Alt om minunat a fost doctorul neonatolog Gonciar, medicul direct al lui Casian, care îl consulta tot timpul în detaliu, el fiind cel mai bolnăvior dintre bebelușii de acolo. Ne-au externat după 16 zile de atentă supraveghere.

Maternitatea Brăila este un loc unde personalul medical este format din oameni adevărați.

Doamnele asistente de la Terapie Intensiva și prematuri sunt niște îngeri, m-au învățat totul, încet, încet, în acea jumătate de oră de la fiecare 3 ore când mergeam la vizită.

Lesne de înțeles, nimeni menționat mai sus nu primește/cere bani. Cu greu le-am “îndulcit” gărzile cu o ciocolată și o cafea, dar toți medicii și toate asistentele cu care eu am avut contact merită mult mai mult, merită recunoștință și cuvinte de laudă.

Dumnezeu să îi binecuvânteze pe toți. Casian are acum 10 luni și jumătate și este perfect sănătos! Datorită vouă, oameni frumoși!”

Casian, bucuria părinților.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa