Cezariană la maternitatea de stat din Constanța. „Am avut parte de tot confortul, ca la privat”

Mădălina și-a dorit mult să nască prin cezariană, cu medicul care i-a urmărit sarcina. Cea mai mare durere simțită de ea a fost după naștere, în Terapie Intensivă, când i-a fost apăsat abdomenul pentru eliminarea lohiilor.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Constanța
Copilul a primit nota 8 la naștere, însă nu a avut probleme de sănătate și după trei zile a putut fi externat. FOTO: Shutterstock

  Cititoarea noastră Mădălina, care a născut prin cezariană la maternitatea de stat din Constanța, ne-a scris cum a decurs experiența ei, care au fost cele mai grele momente și ce a apreciat în perioada internării în spital. Redăm povestea nașterii, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Mă numesc Mădălina, am 24 de ani și am născut pe 19 martie 2023 un băiețel la maternitatea din Constanța, cu domnul doctor Șerbănescu Lucian. Am avut o sarcină pe care o doresc tuturor femeilor, fără grețuri și fără alte simptome specifice. Toată sarcina a fost monitorizată de domnul doctor, iar ultimul control a fost cu două săptămâni înainte de data la care era programată cezariana.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  Am stat liniștită pentru a nu se declanșa nașterea înainte de data programată

  La control, medicul a constatat că există riscul să nu ajung până la termenul stabilit, așa că am încercat să stau cât mai liniștită, pentru a fi sigură că nasc cu dumnealui, mai ales că voiam cezariană. Când a sosit ziua de 19 martie, mi-am luat bagajul și soțul și am mers spre maternitate. Nu băusem apă deloc și deja simțeam sete. 

  Ajunsă la spital, am fost preluată de asistentele de la intrare, am făcut analize, m-am schimbat de hainele cu care venisem, mi-am sărutat soțul și am plecat spre salon, unde aveam să mai fac niște investigații înainte de a intra sala de operatie. S-a făcut ora 12.00 până am intrat în sală, gura mi se făcuse pungă de sete, nu mai puteam nici să vorbesc.

  Am fost înțepată de 5 ori în coloană

  Am așteptat alte 30 de minute să vină anestezistul. Mă aflat pentru prima dată într-o sală de operații, mă simțeam puțin agitată, dar știam că oricum de acolo nu plec fără băbeluș și nu aveam nicio șansă să dau înapoi. Am avut marele ghinion să fiu cobai pentru o domnișoară care era începătoare. După ce m-a înțepat de 4 ori, doamna anestezist care o urmărea și-a dat seama că nu face bine ce face, a luat acul și l-a introdus corect în 2 secunde, fără să simt vreo durere. Un minus mare din partea mea pentru lucrul acesta, mai ales că era coloana mea în joc. 

  Am simțit cum îmi amorțeste corpul și simțeam furnicături. M-au întins, mi-au pus paravan și așteptam să se întâmple ceva. În timpul operației nu am simțit absolut nimic, domnul doctor este un om de nota o mie și s-a mișcat foarte repede. Am auzit la un moment dat 3 scâncete de bebeluș și am simțit toată căldura din lume. Știam că am reușit, de acum putea să mi se întâmple orice, nu mai conta. 

  Când m-a apăsat pe burtă, am simțit cea mai mare durere din viața mea

  Bebelușul s-a născut cu cordonul de două ori în jurul gâtului, a primit nota 8 pentru că nu s-a „colorat” așa cum ar fi vrut ei, lucru pe care l-am aflat mult mai târziu. Nu mi l-au arătat atunci, nici nu știam ce se întâmplă în jurul meu, mă gândeam doar la apă și la copil, pe care îl duseseră de acolo.

  După ce domnul doctor a terminat, m-au dus în altă sală unde am stat până a doua zi dimineața. Mi s-au pus doi săculeți pe burtă și mai veneau asistentele să verifice dacă totul e în regulă. Cel mai crunt moment pentru mine a fost când m-au apăsat pe burtă pentru eliminarea lohiilor, durere mai mare ca aceea nu am simțit în toată viața mea! Îmi era frică atunci când venea cineva să se uite la mine ca nu cumva să mă mai apese pe burtă. Doare! Foarte tare! 

  Am fost singură în salon și am avut parte de tot confortul

  A doua zi dimineața, am plecat spre salon. Când am coborât din pat și am pus piciorul în pământ, am simțit că mi se taie respirația de durere. Mi-au adus bebelușul pe la ora 13.00 și de atunci a stat cu mine în salon până la externare. A fost multă durere și o dorință extremă de a bea apa, dar s-a terminat cu bine! 
  Per total, tot ce ține de spital, în afara experienței cu anestezia și a durerii simțite la apăsarea pe burtă, nu am nimic de reproșat.

  Asistentele medicale au fost draguțe, doamnele care îmi aduceau laptele pentru bebe erau mereu atente, m-au învățat cum să îl așez la sân fără să mă facă să mă simt prost pentru că nu știu cum să o fac. Am stat singură în salon și am avut parte de tot confortul, ca la privat practic! Pentru mine, chiar și mâncarea a fost bună, am primit o supă strecurată, și acum îmi amintesc gustul, era fierbinte și sărată. Tot ce conta în acel moment! Domnul doctor a venit în vizită și a avut grijă să fie totul în regulă. Îl recomand din tot sufletul tuturor! După 3 zile grele, am mers cu puiul acasă! Acum suntem bine, mulțumim lui Dumnezeu!”  

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la maternitatea din Constanța, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa