Cezariană la maternitatea de stat din Brașov. „Condițiile au fost ca la privat, iar personalul, minunat”

Georgiana a învățat de la asistente, în maternitate, cum să își hrănească și cum să își îngrijească fetița.

Theodora Fintescu, redactor
medic cu nou născut
Georgiana a fost impresionată de faptul că personalul a fost în permanență cu zâmbetul pe buze.

Cititoarea noastră Georgiana Tucaliuc, de 27 de ani, ne-a scris cum a decurs nașterea ei prin cezariană la maternitatea din Brașov și cum a fost experiența spitalizării. Cel mai dificil aspect a fost, pentru ea, recuperarea, și nici la două luni de la operație nu s-a refăcut complet. Redăm integral povestea de naștere prin cezariană la maternitatea de stat din Brașov, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

„Totul a început în luna martie, când am aflat de sarcină. Nu îmi făceam deloc griji de ceea ce va urma, pentru că știam că aveam cel mai bun doctor și multă credință. Având trombofilie, am făcut toată perioada sarcinii câte o injecție clexane pe zi în burtă, pentru a duce cu bine sarcina la sfârșit . Au fost în jur de 300 de injecții în total, cu tot cu cele făcute timp de șase săptămâni după naștere. Dar aceasta nu a fost o problemă.  

Domnul doctor m-a luat de mână și m-a felicitat

Bagajul îl aveam făcut din săptămâna 33. În 31 octombrie 2022, la 38 de săptămâni și 4 zile, am ajuns la maternitate la ora 6:30, fiind programată pentru cezariană. Acolo am dat peste 3 asistente drăguțe, care m-au pregătit pentru internare. Analizele le aveam făcute, nu a mai fost nevoie de altele. Mi-au pus branula și am așteptat încă 3 ore într-un salon pentru a intra la cezariană. Mi s-a facut testul fetal non- stres, iar la ora 10:00 am intrat în operație. 

În timpul operației, am povestit cu domnul doctor, eram relaxată. La ora 10:15, minunea mea de fetiță a venit pe lume, luând nota 10 și având 3 kg și 48 de cm. Asistentele mi-au făcut poze, pe care le-am trimis soțului. La sfârșitul operației, domnul doctor m-a luat de mână și m-a felicitat. Am ajuns la Terapie Intensivă, unde am stat o zi, alături de alte trei mămici. Totul a fost impecabil, de la primirea calmantelor la nevoie, până la zâmbetele primite de la asistente.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Asistentele m-au învățat cum să îngrijesc fetița

Dupa vreo 4 ore de la operație, ne-au adus copiii pentru alăptat. Era ceva nou pentru mine, fiind la prima naștere, dar m-au ajutat asistentele cu atașarea bebelușei la sân. A doua zi, după ce m-am ridicat din pat, am fost transferată singură în rezervă, așa cum am cerut, și imediat mi s-a adus fetita. Mi-au stat alături și m-au ajutat asistentele cu schimbatul scutecelor, cu baița, mi-au explicat ce și cum. Tot în aceeași zi, am primit și vizita de la soțul meu.

Pot spune că operația a fost foarte ușoară, recuperarea e mai grea. Încă mă dor toți mușchii, spatele și cu greu pot să fac o plimbare. Sunt recunoscătoare soțului și mamei, care mă ajută mult cu bebelina. Cât despre depresia postpartum, nu pot spune că nu există. Dar și în acest caz, contează să fii înțeleasă și să ai suport emoțional. Mai grea este partea cu somnul din toata această depresie, somn care lipsește din programul unei mame. 

Închei povestea mea minunată prin recomandarea nașterilor la maternitatea de stat din Brașov. Condițiile sunt ca la privat, mâncarea este foarte bună, iar personalul medical, minunat. Cât despre domnul doctor P.C., doar cuvinte de laudă și mulțumiri. Cu siguranță, a doua sarcină va fi monitorizată tot de dânsul. Mămici, suntem puternice!” 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la maternitatea de stat din Brașov, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa