Cezariană la Lugoj. „Asistentele de la Neonatologie le tratează groaznic pe mame”

Mămica a aflat de la celelalte lăuze cum trebuie să își alăpteze copilul.

Ileana Mirescu
nou născut
Mamele merg la nou născuți o dată la trei ore, pentru alăptare.

Cititoarea noastră Mălina Blidariu ne-a trimis povestea ei de naștere prin cezariană la Lugoj (județul Timiș), experiență care a lăsat-o cu un gust amar din cauza personalului de la Neonatologie. Mălina spune că mamele aflate la primul copil nu primesc niciun fel de sprijin în alăptare și sunt tratate urât de asistente. Redăm povestea de naștere la Lugoj așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”M-am gândit mult până să povestesc nașterea mea și nu aș fi făcut-o dacă nu vedeam atât de multe pățanii ale altor mame. La 38 de săptămâni m-am prezentat la spitalul din Lugoj pentru internare, iar a doua zi avea să fie cezariana. Nașterea a decurs perfect, însă experiența cu asistentele de la nou născuți m-a șocat.

Toate bune, frumoase, la prima oră m-am prezentat cu bagajele pentru testarea Covid, apoi asistenta șefă de la Ginecologie m-a ajutat să îmi duc bagajul în salonul în care aveam să stau până la venirea rezultatului.  A urmat recoltarea analizelor. Vreau să menționez faptul că toate asistentele s-au purtat foarte frumos și nu am dat șpagă. 

La naștere, toată lumea s-a purtat foarte frumos

După amiaza la 3 a venit și doctorul să vadă ce fac și cum mă simt, iar două ore mai târziu am fost mutată în alt salon. La ora 11 doctorul a ajuns la mine în salon și mi-a spus că ne pregătim de operație. Au venit asistentele, m-au pregătit, am mers în blocul operator. Nu am simțit absolut nimic în momentul când mi s-a făcut anestezia, iar toată lumea vorbea foarte frumos.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

A început operația, iar 5 minute după am auzit sunetul care mi-a bucurat viața, și anume plânsul bebelușului meu. După operație am ajuns în salon și aici a început oarecum depresia.

M-am trezit singură, nu putea veni nimeni la mine, iar asta mă omora psihic. Mi-au adus băiatul în salon doar pentru 5 minute și mi-au spus că am să mă duc la el când mă ridic și pot să merg.  A doua zi după amiaza am reușit să mă ridic, după multe eforturi, deoarece îmi scădea tensiunea și amețeam.

Asistenta mi-a luat copilul din brațe

Asistenta șefă de la Ginecologie este o femeie de nota 200, se ocupă personal de mămici și are grijă de fiecare în parte, cu ajutorul ei m-am ridicat. După ce m-am ridicat, am primit ok de la doctor să merg să văd bebelușul.

Abia acum a început distracția. Ajung la nou născuți, unde nu era nimeni, și neștiind cum stă treaba pe acolo, am început să îmi caut bebelușul, l-am luat și l-am pus la piept când, deodată, începe o asistentă să țipe și îmi ia copilul din brațe. M-a întrebat de ce am intrat acolo, eu i-am explicat că nu era nimeni, toți cei 14 copii erau singuri și urlau efectiv.

M-a scos afară, spunând că nu e ora de alăptat. Am așteptat 15 minute afară până au venit și restul mamelor, și apoi aceeași asistenta mi-a adus băiatul, mi l-a aruncat în brate și m-a tras efectiv de sân să îi dau să mănânce. Am rămas șocată, fiind la primul copil habar nu aveam ce să fac, noroc cu mamele de acolo, care mi -au explicat cum să îl țin și ce să fac. 

Asistentele mi-au reproșat că nu am răbdare cu copilul

Din 3 în 3 ore trebuia să mergem la alăptat. Din 10 mame câte eram, 6 aveam cezariană, și stăteam toate ghemuite pe o bancă exact ca cea din gară și abia țineam puii în brațe. După o jumătate ni-i luau, iar dacă nu sugeau ne întrebau de ce mai stăm. Aproape tot timpul îl țineam la piept, deoarece nu am avut lapte decât după doua zile.

Nimeni nu mi-a explicat nimic de lactatie, i-am zis unei asistente că îmi ard sanii, iar norocul meu a fost că ea m-a îndrumat să le rog pe cele de la copii să îmi dea o pompa, că altfel fac furia laptelui. Îmi aduceau copilul mai mereu dormind, îndopat cu lapte praf, el nu sugea, ele urlau că nu am răbdare cu el…

Cu toate că am avut o naștere de nota 10 și recuperare rapidă (m-am simțit perfect și am fost ca nouă din a doua zi), asistentele de la copii lasă de dorit, deoarece tratează mamele, mai ales pe cele la primul copil, groaznic. Ele cred că le știu pe toate și pot face ce vor”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană la Lugoj, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa