Cezariană în Germania. „Am născut un copil de 4,600 kg, aveam dureri crunte, iar asistentele refuzau să aducă lapte suficient pentru copil”

TOTUL DESPRE MAME
cezariană în Germania
În unele cazuri, chiar și în Germania, mama poate alege cezariana. poate fi a

Cititoarea noastră Erika Helbet ne-a scris propria poveste de naștere prin cezariană în Germania, unde a venit pe lume băiețelul ei de 4,600 de kg. Marea ei supărare a fost legată de faptul că, deși după cezariană a avut dureri crunte și nu putea alăpta, asistentele refuzau să îi dea celui mic o cantitate suficientă de lapte praf. Redăm mai jos povestea de naștere prin cezariană în Germania, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

„Sarcina mea a decurs cât se poate de bine. Îmi făcusem putine griji pe parcursul sarcinii deoarece eu fiind micuță de înălțime (1,61 și 49 de kg), mă gândeam că poate o să întâmpin câteva probleme, cum ar fi că nu se dezvoltă bine copilul, că nu are spațiu…un milion de gânduri .

Totul a fost bine, am ajuns și la 39 de săptămâni. Într-o zi de duminică, cu dureri și griji cu carul, am hotărât să merg la spital, nu înainte de a mă aranja și de a face un duș. Apoi mi-am luat bagajele și, pornind spre spital, aveam în cap doar ideea că o să-mi țin curând puiul in brațe. Am făcut EKG și toată consultația necesară, iar asistenta a decis că trebuie să rămân internată, deoarece voi naște foarte curând.

Dacă vreți cezariană, faceți programare!

Bun, m-am instalat, am reușit să ațipesc câteva minute, după care din nou am fost chemată la un EKG. Mi-au făcut din din 4 în 4 ore, până marți așa m-au ținut.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

4,600 kg și 58 de cm

După un du-te vino continuu, doctorița mi-a explicat consecințele unei nașteri naturale, dar și pe cele ale unei cezariene. Bebe trebuia să fie în brațele mele indiferent cum. La ora 14:26, într-o zi de marți, 7 ianuarie, s-a născut al meu Luca, prin cezariană, un bebe de 4,600 kg și 58 cm.

Au urmat ore de chin, dureri peste dureri, el fiind mare, eu simțeam foarte puțin anestezia. Începuse să se dezamorțească, îmi venea să mor de durere. O asistentă mi-a pus copilul pe burtă și mi-a spus: “Dragă, trebuie să alăptezi!“ Cum ?!?! Durerile erau insuportabile, așa au mai urmat și alte 4 zile de durere. Am decis să plec acasă, uriașul meu era sănătos, nu voiam să le mai văd fața celor de acolo. Abia mi-au adus lapte pentru el, venind cu explicația că nu are voie să mănânce mai mult, în condițiile în care el, fiind mai mare, clar că avea nevoie de o porție dublă de lăptic. Ei bine, nu! Trebuia să mă rog să o primesc.

Mi-au spus că am luat cea mai bună decizie

Am scris mai multe cuvinte decât a fost necesar, însă experiența aceasta m-a făcut mamă și m-a făcut să cunosc cel mai minunat sentiment și cea mai caldă privire a puiului meu. Menționez că la ieșirea din operație doctorița mi-a zis că decizia mea a fost cea mai bună, dacă mai așteptam câteva ore era posbil ca bebele meu să nu mai fie, pentru că el nu mai avea spațiu.

Când mi l-au scos, eram panicată, nu a plâns până nu l-au pus cu capul în jos și i-au pus  mască de oxigen. Era vânăt și eu, panicată pe masa de operație, aveam impresia că am să mor dacă nu-l aud. Minunea s-a produs și l-am auzit plângând pentru prima dată.

Sunt fericită, deoarece Dumnezeu m-a ajutat, sunt fericită pentru că iubesc cel mai minunat și frumos omuleț. Au fost trei zile de chin, urmate de alte câteva săptămâni la fel ale lui mami, dar acum suntem bine, creștem și suntem fericiți împreună! Vă pupam de la mic la mare”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă aceste poveste de naștere prin cezariană în Germania, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa