Cezariană în Belgia. „Nașterea a fost o traumă. M-au lăsat să mă chinui 24 de ore, deși nu puteam naște natural”

Deși a ajuns la dilatație de 9 cm, cititoarea noastră a născut prin cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut în Belgia
La 38 de săptămâni, copilul cântărea deja 4 kg.

Cititoarea noastră ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană în Belgia, o experiență dezamăgitoare, din cauza travaliului lung și dureros și a lipsei sprijinului în alăptare. Redăm povestea de naștere prin cezariană în Belgia, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

 ”Am născut într-un spital din Belgia la 38 de săptămâni, deoarece doctorul a considerat că ar fi bine să mi se inducă nașterea, bebele având 4 kg. Așadar, la 8 seara m-am dus pregătită la spital să nasc. La recepție, împreună cu fișa de internare în spital, am primit și un plic alb simplu, gol (Oare pentru șpagă? Nici acum nu știu).

După 8 luni de la naștere, am încă dureri de la epidurală

Mi-au pus o perfuzie și a început travaliul. S-a rupt apa, apoi au urmat 12 ore de chin. Am știut că nu voi putea naște natural și am cerut cezariana. La consultație mi se spusese că dacă nu voi putea naște natural, deși sunt puține șanse, voi face cezariană.

Mi s-a făcut epidurala, de la care am dureri și astăzi, la 8 luni de la naștere, și au urmat alte ore de chin. Cum mă linișteam puțin, cum venea asistenta și îmi administra mai mult medicament ca să nasc. Într-un final, am ajuns la dilatație de 9 cm și mi s-a spus să nu cumva să împing, să aștept să ajung la 10 cm. La 5 ore după, s-a redus la 8 cm. Trecuseră 24 de ore când, în sfârșit, a apărut și doctorul, care m-a întrebat cum mă simt.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

A zis că mă bagă în cezariană, dar să mă mai chinui încă o jumătate de oră într-o anumita poziție. Bineînțeles că nu am putut naște natural, mi-a făcut cezariană, deoarece nu mai aveam lichid. În sala de operații a asistat și soțul, filmând, iar apoi, după ce au spălat și cântărit copilul, i l-au pus soțului în brațe, să stea piele pe piele.

Nașterea a fost filmată de tată, prezent în sala de operații.

Nu mi-a arătat nimeni cum să alăptez sau cum să țin copilul

Cât am stat internată, doar noi doi am avut grijă de copil. După 24 de ore de travaliu, a trebuit să mă descurc singură cu copilul și să îl alăptez, chiar dacă nu știam cum, fiind primul bebe. În a doua noapte nu mai aveam lapte deloc, mi-a supt copilul toată noaptea și degeaba. Le ziceam asistentelor și ele mă puneau să îi dau în continuare. A slăbit 300 de gr într-o noapte.

Nu mi-a explicat nimeni cum să alăptez, ce poziții să aleg, nici măcar cum să țin copilul în brațe. Abia în a 3-a zi am primit o pompă de sân, să încerc cu ea. La controlul de 6 săptămâni mi s-a spus că nu am putut naște natural deoarece am bazinul mic, dar ma întreb dacă ea, ca doctor, nu ar fi trebuit să știe de la consultație lucrul acesta, mai ales că este considerată cea mai bună doctoriță din spital.

Pentru mine, nașterea a fost o traumă, chiar dacă am născut la un spital din străinătate. Au fost câteva plusuri (filmarea cu nașterea, pusul copilului piele pe piele imediat după naștere și cam atât), dar mai mult minusuri. M-am ales și cu o depresie pe care abia acum pot spune că am depășit-o”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană în Belgia, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa