Cezariană de urgență la Spitalul Universitar din București. „M-au transferat de urgență de la spitalul din Slobozia la cel din Capitală. A fost Raiul pe pământ”

Mariana a fost impresionată de modul în care a fost tratată de medicii din Capitală, care au ajutat-o să nască o fetiță sănătoasă.

Theodora Fintescu, redactor
Mama, alături de fetița ei, care are acum 7 luni

  Cititoarea noastră Mariana Stoica, de 28 de ani, a avut parte de o cezariană de urgență la Spitalul Universitar din București, unde a ajuns după ce medicii din orașul ei au suspectat că ar avea un cheag de sânge care i-ar putea pune viața în pericol. Mariana a fost impresionată de modul în care a fost tratată de medicii din Capitală, iar în cele din urmă a născut o fetiță sănătoasă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Sunt mămica unei fetițe de 7 luni și am decis să vă povestesc experienta mea, atât din timpul sarcinii, cât și de la naștere. Sarcina a fost o surpriză, atât pentru mine, cât și pentru soțul meu. Am aflat că vom avea un bebe cu o săptămână înainte de cununia civila. La momentul acela, locuiam în Germania și venisem în concediu în România tocmai pentru că voiam să facem cununia.

  Sarcina urmărită mai întâi în Germania

  Aveam 7 săptămâni de sarcină când am aflat de bebe și 10 saptamani când m-am înregistrat la un doctor din Germania, o doamnă doctor româncă, foarte de treabă, care mi-a supravegheat sarcina până în săptămâna 26. Totul a decurs foarte bine, fără nicio problemă de sănătate. Începând cu săptămâna 28, din momentul în care m-am întors definitiv în România, am ales un alt medic pentru monitorizare. El a depistat că am diabet gestațional, care a putut fi controlat doar din regim, pe care l-am ținut foarte strict.

  Cu medicul acesta am reușit să mă întâlnesc o singură dată, iar restul programărilor le-a anulat, intrând în concediu pentru depresie. În săptămâna 33 de sarcină, mi s-a depistat o tromboflebită superficială, m-am internat în spital, însă nu m-a consultat niciun chirurg cardiolog și am făcut pe banii mei ecografie doppler ca să văd dacă sunt ceva probleme. La ultimul control făcut la spital, bebe era bine și avea cam 3, 100 kg.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind cărți de referință despre îngrijirea și alăptarea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești Cartea bebelșușului, Dr. William Sears și Ghidul pentru alăptare, de Dr. Jack Newman.

  A venit momentul în care trebuia să nasc. Când am ajuns la spitalul din Slobozia (județul Ialomița), o doamnă asistenta destul de arogantă m-a certat, spunând că aș avea un cheag de sânge la piciorul stâng și că acesta îmi poate provoca ori accident vascular cerebral, ori embolie pulmonară. A început să țipe la mine, mi-a spus că nu sunt conștientă că pot să mor înainte să nasc copilul. Primul meu instinct a fost să- mi iau burtica în brațe, pentru că mi-am dorit fetița din tot sufletul, și speram că dacă eu voi păți ceva pe ea o va proteja Dumnezeu. Îmi venea să îmi sun soțul și să-i spun că dacă va avea de ales între noi două, să aleagă fata.

  Experiența neașteptată de la Universitar

  Norocul meu a fost o doamnă doctor foarte drăguță care era de gardă și care a cerut transferul de urgență către București, la Spitalul Universitar, spunând că dacă chiar am un cheag de sânge la picior, în caz de ceva, să mi se facă cezariană și să fiu supravegheată și de un specialist acolo. Slavă Domnului, am întâlnit o doamnă doctor foarte bună și foarte drăguță și la București, dr. Vișan, și țin să-i mulțumesc. Datorită ei, atât eu, cât și bebe suntem bine.

  M-au consultat doi cardiologi și au constatat că nu am niciun cheag de sânge. Am refăcut ecografia doppler și după naștere și rezultatul a fost același. Sunt foarte dezamăgită de Spitalul de la Slobozia și foarte mulțumită de cel din București. Asistentele, doctorița, anestezistul – toată lumea s-a comportat exemplar cu mine, deși nu eram pacienta lor. Nu mi s-a cerut nicio atenție, pentru mine, spitalul acela a fost Raiul.

  Am născut fetita de 3, 950 kg și 52 de cm, prin cezariană de urgență, pentru că pierdusem lichid, iar bebe intrase în suferință fetală. Operația a fost ușoară, nu am avut dureri mari și m-am recuperat repede. Acum, slavă Domnului, am o fetiță sănătoasă, de 7 luni, Eva Maria”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere părin cezariană de urgență la Spitalul Universitar din București, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa