Cezariană cu anestezie totală în UK. „30 de minute nu am văzut deloc. Soțul îmi arăta copilul, eu nu vedeam nimic”

Theodora Fintescu, redactor
cezariană cu anestezie totală în UK
Din cauza unei infecții puternice, atât mama, cât și copilul au luat antibiotic 10 zile după naștere.

Cititoarea nostră Cristina Chișcoci ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană cu anestezie totală în UK, amintire care îi stârnește și acum emoții puternice. Deși și-a dorit o nașere naturală, a ajuns la cezariană cu anestezie generală, din cauza unei infecții puternice de care a suferit atât ea, cât și copilul. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noatră: 

„Dintotdeauna mi-am dorit să fiu mamică, dar niciodată nu mi-am imaginat că va fi atât de greu. Mă numesc Cristina, am 30 de ani și vreau să vă împărtășesc experiența prin care am trecut, dar care mi-a adus puiul mult dorit.

Încep povestea mea cu mențiunea că locuiesc în Marea Britanie. Totul a început din dorința de a avea un copil și, văzând că ma apropii de 30 de ani și nu rămân însărcinată, am apelat la fertilizare in vitro. Totul e decurs perfect. Am rămas însărcinată, iar data probabil a nașterii era 4 martie.

Febra, primul indiciu că ce ceva nu e în regulă

Au urmat controalele specifice la spital, unde, prin calculele lor, au stabilit o altă dată, 23 februarie, urmând să discutăm despre naștere în ultimele săptămâni de sarcină. În săptămâna 32, am schimbat orașul, deci și spitalul, iar în noul spital am explicat diferența de date. Am stabilit cu doctorul că dacă nu nasc până pe 4 martie să îmi inducă nașterea.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Pe 4 martie m-am prezentat la spital și au început procedurile de inducere. După 2 zile au reușit să îmi deschidă colul 1 cm. Pe 6 martie, la 22:30, mi-au rupt apa și am acceptat epidurala. Totul a fost bine timp de 12 ore, după care am facut temperatură și imediat au început durerile, epidurala nemaifăcându-și efectul.

Decizia medicilor după ce am simțit tăietura: cezariană cu anestezie totală

Au venit 3 doctori și un anestezist să înțeleagă ce se întâmplă și să mă convingă să mai am răbdare, poate reușesc să nasc natural. După multe insistențe, și când au realizat că eu nu am dilatație absolut deloc, au stabilit că e cazul de cezariană.

Ajunsă în sala de operație, mi-a fost înlocuită epidurala cu o alta, iar în momentul în care m-au tăiat am țipat, pentru că simțeam totul. Așa că m-au pus sub anestezie totală.
Când m-am trezit din anestezie, puteam distinge persoanele din jur, dar nu puteam vedea aproape deloc. Soțul meu era cu bebe în brațe și incerca să mi-l arate, dar nu puteam să îl văd. Am avut nevoie de aproximativ 30 de minute să reușesc să văd.

Două transfuzii de sânge și 10 zile de antibiotic

La scurt timp, a venit o doctoriță, care mi-a explicat că am făcut o infecție în corp, atât eu cât și bebe, și am pierdut 1800 g de sânge, dar operația de cezariană a decurs foarte bine.
Am avut nevoie de 2 transfuzii de sânge și 10 zile antibiotic, dar acum suntem amandoi bine.

Soțul meu îmi spune și acum că merit statuie pentru cât am îndurat ca să avem puiul nostru și nu își mai dorește alți copii, cel puțin nu momentan”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prin cezariană cu anestezie totală în UK, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa