”Am avut o sarcina ușoară, însă nașterea a fost departe de ce mi-am imaginat”

TOTUL DESPRE MAME

O sarcină cu preeclampsie (tensiune mare) se poate dovedi extrem de riscantă pentru mămică și bebeluș, însă urmărirea atentă de cadre medicale calificate poate salva situația. Este cazul Loredanei Tamaș, o româncă care și-a adus pe lume băiețelul în Marea Britanie. Vă lăsăm să citiți povestea Loredanei, așa cum a scris-o chiar ea, pe adresa [email protected].

„Nașterea mea a fost foarte diferită de ceea ce ma așteptam și visam, dar în același timp unul din cele mai memorabile și copleșitoare momente din viața mea. Pe 13 Noiembrie 2017, am mers la control la moașă. M-a trimis la spital pentru că aveam semne de preeclampsie (tensiune mare și proteine în urină).

„Eram singură într-un pat de spital din Londra…”

La spital, m-au pus sub monitorizare și la scurt timp am fost anunțată că voi avea parte de o naștere indusă (provocată). Soțul meu era la muncă și a primit foarte târziu mesajele de la mine. Fiind la prima naștere, am intrat în panică pentru că nu mă informasem deloc despre nașterea provocată și mă aflam singură într-un pat de spital din Londra.

 

M-au conectat la ceva tubulețe, aveam dureri foarte mari și trageam gaz amestecat cu aer să mă amețească. Am fost transferată în sala de travaliu după care a venit și soțul meu la spital. A urmat o noapte de contracții. A doua zi, la 5 dimineața, contracțiile s-au oprit și dilatația era de numai 1 cm. După lungi așteptări, am fost transferată în sala de naștere la ora 23, unde a fost nevoie să îmi rupă apa. Am cerut epidurală deoarece la scurt timp au venit peste mine niște contracții foarte dureroase. În 2 ore, m-am dilatat 10 cm și eram gata de împins. Moașa nu mai pusese medicament în epidurală și simțeam toate durerile în acele momente. A fost extenuant pentru mine, dar am fost încurajată de soțul meu și de moașă.

„Am pierdut mult sânge, dar mă bucur că suntem amândoi sănătoși”

După o oră, a fost nevoie să vina doctorul să mă taie, iar la câteva minute a venit pe lume băiețelul meu. A avut greutatea de 3,250 g. Am pierdut foarte mult sânge la naștere, iar pe bebe mi l-au pus în brațe mai târziu pentru că făcuse meconiu în burtică iar eu eram epuizată. Am avut o sarcină ușoară și o naștere cum nu mi-am imaginat, dar mă bucur enorm de minunea ce am adus-o pe lume și că suntem amândoi sănătoși. La următorul copilaș, îmi doresc să am un travaliu natural, fără inducere, și o naștere fără epidurală.”

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povestește-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică, Poveşti de naştere. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulțumim!

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa