„Am vrut să îi dau medicului de la Giulești o atenție, dar mi-a spus să păstrez banii pentru copil”

Theodora Fintescu, redactor
personalul maternității giulești
Mama a fost încântată de tot personalul maternității. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Gabriela, care a născut la maternitatea Giulești, ne-a scris povestea nașterii fetiței ei, subliniind surpriza plăcută pe care a avut-o vizavi de atitudinea personalului. Ea spune că a fost tratată cu respect și atenție atât pe perioada monitorizării sarcinii, cât și la naștere. Gabriela admite că a vrut să îi dea doctoriței o atenție, dar aceasta a refuzat-o. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut pe data de 14.09.2020, în mijlocul pandemiei. Doamna doctor care îmi supraveghea sarcina era medic rezident și de fiecare dată când mergeam la control eram foarte încântată de personal. Toată lumea se purta uimitor de frumos. Eram la prima sarcină, aveam doar 21 de ani și mă gândeam că poate se poartă așa cu mine pentru că sunt la început.

De fapt, așa cum aveam să văd la naștere, se purtau la fel cu toate gravidele, inclusiv cu mamele aflate la al treilea copil. În ziua când am născut-o pe fetița mea Celline, doctorița care m-a monitorizat trebuia să iasă din tură la ora 15. Eu o anunțasem la ora 9 dimineața că am contracții și m-a chemat la spital. La control, a văzut că eram dilatată 3 cm și m-a oprit pentru naștere.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și Somn ușor, de Sarah Ockwell Smith.

La scurt timp după internare, m-a controlat și șeful de secție și mi-a rupt membranele. Și el s-a comportat foarte drăguț cu mine. Apoi, la ora 17.00, am născut o buburuză de 3,190 kg și 51 de cm. Am avut alături două moașe, trei asistenți, șeful de secție și alți doi medici. La finalul travaliului, din cauza durerilor mare, uitasem să rog pe cineva să îi facă poze fetiței. Ei bine, doamnele de acolo mi-au luat telefonul din proprie inițiativă, i-au făcut multe poze fetiței, i-au cântat „La mulți ani!” și m-au felicitat.

Doctorița care mă monitorizase în sarcină a rămas în spital până la ora 21 ca să se asigure ca eu și Celline suntem bine. Adevărul este că, după ce am născut, am vrut să-i dau o mică atenție, doar că ea mi-a spus așa: „Bănuții aceștia îi păstrezi tu pentru fetița ta, ea are nevoie mai multă decât mine. Să fiți sănătoase, sunteți minunate!”

Dacă ar fi să nasc din nou, mi-aș dori să o fac în aceeași maternitate. Am avut o experiență foarte frumoasă, recomand din suflet spitalul, are un personal de nota 10!” 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa