„Am rămas gravidă luând pastile. Când am văzut două liniuțe, am înnebunit!”

TOTUL DESPRE MAME
Am rămas gravidă luând pastile.

  ”Am rămas gravidă luând pastile”, pare un scenariu dintr-un film nu prea inspirat. Un test de sarcină pozitiv poate fi un șoc pentru o femeie care nu lua în calcul să fie mamă în viitorul apropiat și care se și proteja luând pastile anticoncepționale. Una dintre cititoarele noastre a avut parte de o astfel de experiență, dar a reușit să treacă peste șoc și să se bucure de copilul ei.

  Am rămas gravidă luând pastile. Am fost în depresie o noapte!

  ”Povestea rățuștei mele începe simplu. Am rămas însărcinată luând pastile anticoncepționale la oră fixă, fără să îmi doresc familie și mai ales fără să îmi placă copiii pentru că văzusem până atunci doar copii isterici în magazine sau prost crescuți.

  Când am văzut două liniuțe la test am înnebunit. Când a ajuns tăticul am avut putere doar să îi spun vestea și apoi am intrat în depresie….pentru fix o noapte. A doua zi m-am trezit mămică și fericită. Nicio secundă nu m-am gândit că nu vreau minunea, doar îmi era frică că nu știu ce să fac cu un bebe. Am avut un ginecolog minunat: domnul doctor Crihana Dănuț. El mi-a salvat minunea de atât de multe ori că am pierdut șirul.

  A fost o sarcină cu iminență de avort, sângerări și alte cele, dar m-a ajutat să o duc până la capăt. A fost un profesionist desăvârșit. Nu mi-a cerut niciodată șpagă sau altele. S-a purtat tot timpul cu mine doar cu drag. Se vedea din modul din care se purta că iubește cu adevărat copiii.

  Documentează-te ca să știi cum să te descurci când devii mamă. Îți recomandăm ”Ghidul pentru alăptare””Cartea Bebelușului” și ”Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușului”.

  Sarcină cu probleme. Bebelușul meu s-a născut prematur

  Bebelușul meu a fost unul foarte grăbit. Aveam aproape 7 luni, iar burta mi se vedea doar de vreo 4. Nimeni nu mă lua în serios că trebuie să nasc.

  Când au început durerile, am mers la medic. Acesta a zis că nasc în câteva ore și că mă așteaptă la spital. Am ajuns la maternitate mult după domnul doctor care suna disperat în biroul de primiri să vadă dacă pacienta lui a ajuns. A stat lângă mine în travaliu, mi-a cântat. A fost o experiență foarte frumoasă!

  Când soțul meu a vrut să îi dea plicul după naștere, deși restul mămicilor dădusera înainte ca să aibă medic, a fugit aruncându-i doar câteva vorbe: Felicitări, tăticule! Am încercat apoi 3 zile la rând să îi dau plicul care aștepta cuminte în halatul meu și la care restul de mămici se uitau ciudat. Cred că gândeau că suntem pe moarte unul din noi dacă medicul nu ia șpagă. Mai mult medicul ieșea fugind din salon țipând pe holuri că pacienta îl hărțuiește să îi dea șpagă. Nu am reușit să-l recompensez pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, deși recunosc că m-am străduit din greu.

  Până la urmă, cu toată spaima și mica mea depresie, am avut parte de un medic minunat, copil sănătos, deși născut prematur, cu 2700 de grame la aproape 7 luni, cu un travaliu destul de greu și dureros. Experiența a fost minunată cu personalul de la Maternitatea Oradea și cu doctorul meu foarte special. Acolo nimeni nu a vrut bani, deși am vrut să le ofer. Din ce am auzit de la alte femei care au născut, restul medicilor nu au intrat în sala de nașteri până cei 300 de euro nu au fost livrați în plic de familie.”

  Ramona Zapalcea

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa