„Am făcut șoc anafilactic după naștere, din cauza calmantului administrat”

Mama și copilul au stat o săptămână în spital, timp în care au avut parte de toată atenția personalului.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Suceava
Copilul s-a născut înainte de termen, prin cezariană de urgență, după ce medicul a constatat că inima lui nu bate regulat.

Cititoarea noastră Iulia C., care a născut prin cezariană la Spitalul Județean Suceava, ne-a scris experiența ei, marcată fiind de faptul că a făcut șoc anafilactic după naștere, ceea ce a făcut ca administrarea calmantelor să fie problematică. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Povestea mea începe într-o zi de ianuarie, moment în care am aflat despre sarcină. A urmat o sarcină extraordinară, fără stări de rău, fără grețuri sau vărsături, iar bebe se dezvolta exact cum trebuia.Toată sarcina am fost ferm convinsă că voi naște natural, era un lucru pe care mi-l doream din tot sufletul.

Medicul a recomandat cezariana

La controlul de la 30 de săptămâni, doamna doctor L., cea care îmi urmărise sarcina, mi-a recomandat însă cezariană, eu având bazinul foarte mic. Eram foarte slabă, pornisem de la 40 de kg și am luat doar 8 kg în sarcină. Doamna doctor mi-a spus că, probabil, din cauza dimensiunii bazinului, mă voi chinui în travaliu, existând riscul să ajung oricum la cezariană. Mi-a luat un pic să asimilez ideea unei cezariene, știind faptul că recuperarea este mai grea decât după nașterea naturală.

La penultimul control, la 34 de săptămâni, bebe avea 1, 890 kg și era poziționat foarte jos, ceea ce m-a speriat un pic, însă doamna doctor m-a liniștit, spunând că atât eu, cât și soțul meu nu sunt persoane foarte înai. La ultimul control de rutina, pe 24.08.2023, măsurătorile nu ieșeau bine, bebe avea bătăi neregulate ale inimii și de la controlul precedent luase doar 200 de gr. Doamna doctor m-a sfătuit să merg la maternitate să mă vadă și medicul de gardă, spunându-mi că e posibil ca el să decidă să nasc chiar în seara aceea.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

După șocul anafilactic, am rezistat fără calmante

Am plecat bulversată, pentru că nu mă așteptam la un asemenea verdict din partea dumneaei. Odată ajunsă la spital, după verificările făcute de domnul doctor C., care era de gardă, m-au pregătit și dus în sala de operații. Operația în sine a decurs neașteptat de bine, iar băiețelul meu s-a născut la ora 21:55, la 36 de săptămâni și 6 zile, cu 2, 250 kg și nota 9.

După operație am fost dusă la reanimare, mi s-a făcut un calmant, iar de la acel calmant am făcut șoc anafilactic. Doamnele asistente au spus că nu îmi mai fac alte calmante, decât dacă nu voi putea suporta durerea, și atunci doar pe semnătura mea. Spre surprinderea mea, nu a mai fost nevoie de calmante, pentru că nu am avut dureri insuportabile. A doua zi m-am ridicat singură din pat și mergeam prin salon. 

Băiețelul meu a avut nevoie de două zile la ATI, pentru că plămânii lui nu erau complet dezvoltați, și alte două zile a stat în incubator. După patru zile groaznice de așteptare, l-am primit în salon, unde am mai stat trei zile. În tot timpul în care am stat internați, tot personalul s-a purtat exemplar și toată lumea mi-a răspuns la orice întrebare pe care o adresam. În momentul de față, bebe are 3 luni, 5, 500 kg și e foarte bine.”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea acestei mame care a făcut șoc anafilactic după naștere, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa