18 fotografii care îți taie respirația cu gravide în travaliu

Monica Gaina

Cum sunt durerile nașterii? Nu ai cum să știi cu adevărat dacă nu aduci pe lume un copil, deși fotografii surprinse în timpul unor nașteri pot ridica puțin cortina – capturând o experiență aproape suprarealistă în intensitatea ei, dar care are loc de mai multe ori în fiecare secundă pe glob.

Gravide în travaliu

Iată câteva poze care arată cât de diferite pot fi experiențele nașterii, publicate de Huffington Post. De la femei care trec prin contracții acasă, la mame care și-au programat cezariene, imaginile de mai jos aduc un omagiu faptului că indiferent cum trec prin experiența nașterii, toate femeile sunt extrem de puternice.

O experiență unică

„Am fotografiat momentul în care năștea această femeie, de meserie, ca și mine, fotograf de nașteri, și a fost o experiență unică, familială. Era miezul zilei, cu soarele curgând prin ferestre.”

Un efort comun

Gravide în travaliu

„Această mamă mi-a spus: «Pentru mine ăsta e punctul culminant al sarcinii. Este ceva așa de chinuitor, dar atât de puternic, pentru că deși tu ești singura care poate împinge afară o nouă viață, nu o faci singură. Este un efort comun».”

Un travaliu fără calmante

„Această mamă a avut un travaliu de ore întregi, fără calmante. A fost o eroină.”

La al treilea copil, după două nașteri grele

Gravide în travaliu

„După două nașteri dificile, această mamă a ales o naștere naturală, fără medicamente, în spital, cu o moașă și un obstetrician. După săptămâni de contracții false, era la fel de puternică și hotărâtă. Al treilea ei copil s-a născut sănătos, completându-i familia.”

Tura dinaintea nașterii

Gravide în travaliu

„Aceste femei – Ashley și Jenna – dau ture pe holurile spitalului când Jenna mai are puțin până la prima ei naștere. După mai puțin de o oră, fiul lor, Conor, s-a născut.”

Mai puternică decât credea

Gravide în travaliu

„Multe mame ajung la un moment în travaliu când spun că nu mai rezistă. E un moment așa groaznic, pentru că e fără ieșire. Simți că ai vrea să evadezi din propriul corp, pentru că e prea mult, dar nu ai scăpare. Apoi se întâmplă un lucru minunat – naști. Această mama este mai puternică decât și-a închipuit că ar putea fi.”

Susținere până la capăt

„Este la prima naștere și a avut o susținere extraordinară din partea soțului în timpul travaliului.”

O echipă extraordinară

Gravide în travaliu

„Aceste două mame au făcut o echipă extraordinară. Au fost împreună la fiecare contracție pentru a-și aduce cu un pas mai aproape de naștere copilul. A fost una din cele mai emoționante nașteri la care am asistat.”

O naștere dificilă

Gravide în travaliu

„Acești părinți planificaseră să nască acasă, dar după o zi de travaliu, mama a trebuit să meargă la spital. Pe când contracțiile veneau în valuri, ea era tăcută și concentrată – dar era și epuizată. Soțul ei o încuraja, exact ce avea nevoie. Încă un efort și copilul s-a născut.”

Dans între contracții

„Această mamă este dansatoare și a dansat între contracții, legănându-și șoldurile și apoi ridicându-se în genunchi.”

Natural după cezariană

Gravide în travaliu

„Concentrarea, calmul și un partener excelent au ținut-o pe această femeie încrezătoare și motivată prin tot procesul nașterii naturale, chiar dacă mai născuse, dar prin cezariană.”

Relaxare după 12 ore de travaliu

„Această mamă era deja de 12 ore în travaliu, și contracțiile erau tot mai dese și mai puternice. A găsit un gram de relaxare în dușul din spital.”

Travaliu în natură

Gravide în travaliu

„Mișcarea, aerul curat și viața în mijlocul naturii, toate sunt tehnici de acomodare pe care această mamă le-a folosit pentru a-și controla disconfortul și respirația.”

Putere și curaj

„Această mamă a avut atâta putere și curaj în travaliu pentru că știa că fiecare contracție o aduce mai aproape de întâlnirea cu mult așteptatul ei bebeluș.”

Masajul dintre contracții

„Această gravidă a ales o naștere fără medicamente cu o moașă într-un spital. Aici, soțul ei o ajută cu un masaj pe șolduri în timpul unei contracții.”

Ajutată de toată familia

Gravide în travaliu

„Travaliul este o muncă grea… chiar și pentru copii!”

O naștere grea

„Această mamă, dedicată și puternică, la a doua naștere, și copilul ei, au avut o aventură grea. Inițial, s-a crezut că are copilul în poziție posterioară. A avut nevoie de atât de multă putere să treacă prin naștere, și această fotografie o surprinde cu câteva minute de punctul culminant. A avut puterea să ia o pauză în timp ce soțul o mângâie pe mână.”

O auziți?

„Parcă poți să o auzi urlând în timp ce își împinge copilul afară?”

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa