Poveste de naștere: „Am stat în travaliu fără să îmi dau seama”

TOTUL DESPRE MAME
„Am stat în travaliu fără să îmi dau seama și am fost singura din salon care a născut natural”

„Am stat în travaliu fără să îmi dau seama… crezând că sunt ușoare contracții și am ajuns să nasc natural, deși ar fi trebuit să fac cezariană”. Cam așa a decurs pe scurt nașterea Cameliei, o mămică care a ținut să împărtășească experiența ei în speranță că poate fi utilă și altor viitoare mămici. Nașterea de mai jos s-a petrecut la Spitalul Universitar din București.

„Pe 22 mai 2019 am fost programată la cezariană: sarcină unică, prezentație craniană, cu circulară de cordon înfășurată peste tot.

Numai că în loc să ajung la ora 8:00 la spital, am ajuns mai devreme cu dilatație mare, însă fără contractii. Cu o zi înainte – pe 21 mai, am simțit o ușoară durere și am sesizat o scurgere maronie, probabil dopul gelatinos. Cel mai probabil intrasem în travaliu însă durerile erau mai mult decât suportabile.

„Am stat în travaliu fără să îmi dau seama. Am dormit zdravăn, iar pe drum spre spitale simțeam că nasc…”

Noaptea am dormit zdravăn, dar pe la 4 dimineața a sunat alarma ceasului pentru a mă pregăti de spital, de cezariană… Într-o oră m-am pregătit. Pe drum, când mai aveam 1 km până la spital, l-am zorit pe soț să se grăbească întrucât simțeam că nasc.

Am ajuns la spital, la urgență, unde m-au consultat doi medici rezidenti care faceau fețe-fețe că nu îi găsesc capul copilului. 🙄Într-un final l-au sunat pe medicul meu ginecolog care activează acolo.

Îți recomandăm și ”La început de drum”, pachetul care conține cele mai importante cărți pe care trebuie să le citească o mămică. Pachetul oferit la un preț special poate fi cumpărat de AICI.

„Nu vă las să îi faceți cezariană, e prea dilatată și e păcat”

Din lipsa de brancardieri, medicul rezident m-a condus cu scaunul pe roți până în sala de nașteri pregătindu-mă pe drum că voi naște natural. Ajunsă în sala de nașteri, dau de două moașe extrem de drăguțe care m-au ajutat și consiliat cum au putut.

Vazând că am dilatație prea mare, l-au sunat pe doctor, acesta spunându-le că face un duș și vine, neștiind exact starea mea. Moașele însă i-au spus să se grăbească, s-ar putea să nasc până face duș. A ajuns doctorul, chitit pe cezariană. Una dintre moașe i-a spus, citez: „Nu vă las să-i faceți cezariană, este prea dilatată și este păcat”.

Doctorul a protestat puțin facând aluzie la circulară, însă s-a lăsat convins într-un final. Mi au administrat oxitocină, nu am făcut epidurală și uite așa am născut natural o fetiță de 2,900 grame, 52 de cm, cu scor Apgar 8/9, în 2 ore. Eram singura mamică din salon care a născut normal deși opțiunea a fost alta”.

Ștefan Camelia

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa