Nume rare de copii care sunt la modă

Cristina Călin, redactor
Nume rare de copii

Nu te-ai hotărât încă ce nume să îi pui copilului? Parcă nu ai alege una dintre variantele tradiționale și ai vrea ceva mai deosebit. Nu vrei să mai fie încă 5 copii în clasă pe care să îi cheme ca pe el sau, poate, ești un spirit mai liber. Oricare ar fi motivele tale, noi am pregătit pentru tine o listă cu nume rare de copii, dar interesante.

Nume rare de copii: Noe

Nume rare de copii

Toată lumea a auzit de Noe și arca lui, doar că nu este prea folosit de către părinții zilelor noastre. Noe se traduce prin ”confort” și este o variantă potrivită dacă vrei să te asiguri că nu vei mai avea în jur copii cu același nume.

Nume rare de copii: Melina

Nume rare de copii

Originea numelui este un pic incertă, dar majoritatea istoricilor s-au pus de acord că ar veni din grecescul ”meli” care înseamnă miere.

Nume rare de copii: Cassandra

Nume rare de copii

Cassandra este zeița din Troia din mitologia greacă. Fiica lui Priam și a lui Hecuba, Cassandra avea darul profeției și chiar a prezis căderea Toiei. În Evul Mediu era un nume foarte des folosit, dar apoi a fost dat uitării. Este varianta perfectă pentru o prințesă născută în zilele noastre.

Nume rare de copii: Renata

Nume rare de copii

Renata este un nume popular în Mexic și Chile, dar și Spania. Numele vine din latină și se traduce prin ”renăscut”. Poate fi o alegeră bună, mai ales că are o sonoritate internațională.

Nume rare de copii: Viviana

Nume rare de copii

În Franța este folosit destul de des Vivian, în schimb ce Viviana este ales în țările vorbitoare de limbă spaniolă. Își are originea în limba latină, însemnând ”viață”. Este un nume potrivit și pentru micile prințele născute în România.

Nume rare de copii: Alondra

Nume rare de copii

Poate ai auzit acest nume în telenovele și nu este deloc întâmplător, pentru că este foarte popular în America de Sud. Se traduce prin ”ciocârlie” și poate fi folosit și la noi, fără să pară prea exotic.

Nume rare de copii: Fabian

Nume rare de copii

Numele Fabian îți are originea în Roma Antică și este încă destul de folosit în țările vorbitoare de limbă latină, fără să fie însă comun. Are multe variante, dar pentru România Fabian este cel mai potrivit.

Nume rare de copii: Darian

Nume rare de copii

Darian este un nume întâlnit atât în țările vorbitoare de limbă engleză, cu varianta Darren, dar și în cele cu origini latine. În unele zone părinții aleg să-și numească atât fetițele, cât și băiețeii Darian, deși de cele mai multe ori est folosit pentru bebelușii de sex masculin.

Nume rare de copii: Lyra

Nume rare de copii

Numele Lyra își are originea în astronomie, fiind numele unei constelații. Personajul mitologic Orfeu a creat o muzică atât de frumoasă încât i-a convins pe zei să i-o aducă înapoi la viață pe soția lui moartă. Constelația a fost numită după instrumentul muzical liră la care cânta Orfeu. Pentru prima dată numele a apărut în filmul ”His Dark Materials”, dar mai apoi a fost folosit și de părinții care au dorit să le pună fetei lor un nume mai rar.

Nume rare de copii: Arden

Nume rare de copii

Arden este un nume cu origini englezești și a fost foarte popular la mijlocul secolului XX, datorită unui serial de televiziune. Atunci era folosit mai mult pentru băieți, însă astăzi sunt mai multe fete care poartă numele Arden.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa