Cum alegi un nume de fată. Cele mai importante reguli de luat în seamă

Ramona Dinescu

  Cum alegi un nume de fată? Te uiți în jur, consulți o listă cu nume de fete sau te inspiri din numele rudelor, ale prietenilor sau ale personajelor preferate.

  Am fost de două ori însărcinată, de fiecare dată aveam pregătit numele de fată. Nu a fost să fie niciodată și astfel m-am trezit în situația de a căuta îndelung nume de băiat. Mă gândesc că dacă mi-aș fi dorit foarte tare băiat, aș fi avut pregătit numele de băiat și dacă era să fie fată, aș fi întâmpinat aceleași probleme. Sau, poate funcționează ca în cazul hainelor de fetițe: magazinele sunt pline de haine de fetițe frumoase, iar pentru băieți nu găsești decât niște hăinuțe albastre, gri, verzi sau maro.

  În orice caz, când alegi un nume de fată, te poți inspira din câteva situații, iar mom365.com a făcut o listă cu câteva sfaturi:

  Cum alegi un nume de fată? Cauți cu atenție printre numele din familie

  Foarte mulți oameni vor să păstreze o tradiție în familie oferindu-le copiilor lor numele pe care le-au purtat strămoșii lor. Oare în familia ta a fost vreun nume care s-a transmis din generație în generație? Poate tu vei fi prima care începe această tradiție dându-i fetiței tale numele străbunicii.

  Întreabă-ți părinții sau bunicii care au fost numele descendenților lor pentru că s-ar putea să descoperi foarte multă inspirație aici. În plus, numele arhaice sunt din nou la modă.

  Cum alegi un nume de fată? Gândește-te la personajele tale preferate

  Când aleg numele copilului, multe persoane vor să folosească un nume puternic sau unul care să-i lase pe toți cu gura căscată. Poți face astfel o listă cu numele personajelor tale preferate, fie că sunt din seriale, cărți sau filme. Dacă ți-a plăcut Harry Potter, o bună alegere ar fi Ginny sau Luna. Mie mi-a plăcut întotdeauna Lorelai sau Una, nume din romanele românești interbelice. Iar dacă ar fi să mă gândesc la serialele preferate, aș face o listă kilometrică cu nume de fată.

  Când alegi un nume de fată, ține cont de numele de familie

  Prenumele trebuie să sune bine în compania numelui de familie, iar asta este valabil pentru ambele sexe. O modalitate bună prin care să vezi dacă numele fetei tale va suna bine este să rostești tare numele complet.

  Sara Jessica Parker, de exemplu are o melodicitate unică. Smaranda Andreea Frângulea (am avut eu o colegă) face cumva limba să se încâlcească în gură și nu sună chiar ca o poezie. Nu există o formulă științifică aici, trebuie doar să asculți muzica numelui complet și să fii convinsă că-ți place cum sună.

  Cum alegi un nume de fată? Privești în natură

  Natura conține o mulțime de nume frumoase feminine, nume care evocă grația și eleganță. Ca să nu mai vorbim că în limba română sunt foarte multe nume de flori folosite ca nume de fete. Brândușa, Iris, Margareta, chiar și Roza. Te poți inspira din nume de copaci, ierburi, plante.

  Când alegi un nume de fată, fii atentă și la numele fraților sau surorilor ei

  Sunt familii ai căror copii poartă nume tematice. Sunt familii ai căror copii poarte nume care încep cu aceeași literă. Dacă ai deja copii, gândește-te că fiica ta ar trebui poate să poarte un nume care se potrivește cu al fratelui sau surorii ei.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa