Unsprezece modalități de vindecare naturală după naștere

Anca Vlad
vindecare naturală

Fă o baie caldă

vindecare naturală
Să naști nu e floare la ureche. E sânge, transpirație și, mai mult ca sigur, o mulțime de lacrimi. Mamele trec prin chin pentru ca noi să putem să ținem în brațe micile minuni. Păcat că, odată ce travaliul se termină, partea cea mai grea abia începe…Dar sunt modalități de vindecare naturală după naștere care te vot ajuta să treci ușor peste aceste neplăceri.
Articol slideshow. Dă click pe săgeți pentru citirea întregului text.
Recuperarea postpartum nu e o glumă-și nu mulți oameni vorbesc despre ea. Este foarte important ca pe lângă concentrarea energiei asupra copilului, sa ne gândim și la noi mamele, pentru a ne putea reface corespunzator. Am vorbit cu experți pentru a gași cateva căi șimple prin care mamele să se recupereze după naștere.

Dacă vrei să afli mai multe despre copilul tău, de la naștere și până la doi ani, îți recomandăm „Cartea Bebelușului” pe care o găsești aici.

Nu e așa că o baie relaxantă sună divin? „Apa caldă este liniștitoare pentru toate zonele senșibile, incluzând vaginul, care probabil ca s-a intins mai mult decât iți poți imagina”, spune Barb Dehn, așistentă  practicantă in sănătatea femeii și autor premiat. „Durerea vaginală este ceva obișnuit, așa cum sunt și hemoroizii și ambele pot fi ajutate prin băi calde. Timpul petrecut cu o baie calda iți poate oferi de asemenea și momentele pentru tine de care ai atâta nevoie”

Gheața

vindecare naturală
Conform spuselor lui Marianne Ryan, specialist certificat și autoare a Baby Bod: Turn Flab to Fabin12 Weeks Flat!, citată de The Stir, gheața e perfectă. Ryan recomandă ca, postpartum, mamele să folosească gheața, pentru că  face minuni in zona pelviană.

„Puteți umple cu gheata mânușile chirurgicale, sa le inveliți cu o cârpă și să le așezați direct pe zonele dureroase. Funcționează mult mai bine decât pachetele cu gheață artificială”, spune Ryan.

Faceți o plimbare

vindecare naturală
„Trebuie să începeti să vă mișcați. Plimbarea este o cale excelentă de a stimula zona pelviană și de a începe procesul de vindecare”, spune Dr. Sarah Ellis Duvall, kinetoterapeut și antrenor personal. Dr. Duvall recomandă ca noile mămici să înceapă cu plimbări de 10 minute. Când vă simțiți în stare, încercați să vă plimbați 30 minute.

Concentrați-vă  pe respirație

vindecare naturală
Respirația și meditația sunt cunoscute pentru a ușura durerile din timpul travaliului, dar știați ca pot fi de ajutor și in timpul refacerii? „Copilul apasă pe diafragm și pe coaste, oprind posibilitatea de respirație profundă”, arata Dr. Duvall. „A învăța din nou sa respirați adânc, este cea mai rapida cale de vindecare”.

Centura abdominală

vindecare naturală
Centurile abdominale sunt cunoscute pentru ajutorul lor in refacerea după naștere. Marianne Ryan, antrenor personal, este directorul MRPT Physical Therapy  din New York și expert in terapia fizică pre și postnatală. Ea recomandă numai utilizarea centurilor fabricate din materiale ușoare și cu o compresie graduală. Avertizează de asemenea asupra evitării utilizării centurilor de antrenament  sau alte obiecte ce va pot rani. „Centurile prea strâmte cauzează prea multă compresie asupra abdomenului și imping organele in jos, ceea ce provoaca presiune asupra peretelui abdominal inferior și a mușchilor planșeului pelvin” avertizează aceasta.

Acest lucru duce la diastasis recti, cunoscută de toată lumea drept ”burtă de mamică”, sau poate cauza prolapsul organelor – schimbarea poziției organelor prin alunecarea lor.

Bea apă

vindecare naturală

Pe cât de stupid pare acest remediu, să bea apă și să se hidrateze, este ceva ce o mama poate uita cu ușurință. Dr. Carolyn Dean, expert în nutriție și sănătatea femeilor, sfătuiește mamele care abia au născut, să bea cel puțin 15 ml apă pentru fiecare kg corp.

Suplimentează aportul de magneziu

vindecare naturală
Pe lângă apă, Dr Dean (care este autoarea ”Ghidului complet de medicină naturală pentru femei), arată importanța aportului de minerale, în special de magneziu.

„Magneziul este o cheie electrolitică ce se epuizează  în special în timpul verii și asigură sute de funcții ale organismului”, explica aceasta. Cunoscut ca și mineralul anti stres, magneziul vă va ajuta să aveți un somn odihnitor, care este crucial pentru vindecare. Vă  va relaxa mușchii  și vă va face sa vă simțiți plini de energie dimineața”. Desigur, consultați de fiecare dată medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente și cereți  informații privind doza pe care ar trebui să o luați.

Fă-ți plinul de rețete hrănitoare

vindecare naturală
În cartea sa, ”Primele 40 Se Zile: Arta Esențială a Hrănirii Proaspetei  Mame”, autoarea Heng Ou retrăiește experința ei postpartum și evidențiază importanța concentrării pe starea de bine a mamei. Amintind despre pirmele 40 de zile petrecute acasă- parte a tradiției chinezești cunoscută ca zuo yuezi- pentru a crea o legătură cu copilul, cartea lui Ou ne oferă 60 de rețete naturale de care noua mamă se poate bucura și care o pot ajuta să iși revină. Cheia este o dietă echilibrată, plina de vitamine și minerale.

Aromaterapia

vindecare naturală
Brigitta Lauren, antrenor medical holistic pentru gravide și copii, încurajează noile mămici să folosească aromaterapia. „Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor in vindecare după naștere atât fizic cât și mental,” spune Lauren. Siteul University Health News spue că utilizarea uleiurilor esențiale după naștere poate reduce anxietatea- exemplele incluzând lemnul de santal și iasomia. Uleiurile esențiale te pot ajuta să dormi: încearcă sa pui câteva picături de ulei de lavandă sau mușețel în apa în care te speli sau pe o bucată de material pe care o pui sub fața de pernă.

Vindecare naturală cu acupunctură

vindecare naturală
„În general, acupunctura este un instrument grozav în vindecarea postpartum” ne spune Kerry Jenni, acupuncturist. „Poate ajuta la vindecarea durerii atât fizice cât și emoționale.” Institutul Medical Healthcare specifică faptul că acupunctura poate alina depresia postpartum.

Odihnă!

vindecare naturală
Dr. Megan Davidson este un companian de travaliu și postpartum care a observat că multe din clientele sale omit un aspect foarte important in procesul de recuperare: odihna. „A te odihni pe cât se de poate mult este metoda cea mai bună dupa nașterea de orice fel,” spune Dr. Davidson. Oricât de greu ar putea fi cu un nou-născut, incearcă din răsputeri să inchizi un ochi- chiar dacă asta inseamna să dormi atunci când doarme și copilul, lasă-ți partenerul să se ocupe de una dintre ședințele de hrănit de noapte, sau acceptă oferta prietenilor sau a vecinilor de a te ajuta.

Dacă ți s-a părut util acest articol despre vindecare naturală după naștere, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa